• Nyhet

  En dag om och med autentiska måltidsupplevelser

  18 maj, 2018
  Intresset för lokal mat och platsbundna smaker är rekordstort. Besökare vill njuta mat- och dryckesuppleveser i ökad omfattning. Därför bjuder vi in till en kunskapsdag om efterfrågan, utvecklingspotentialen, möjligheterna och praktiken för måltidsupplevelser. Vad smakar en plats, vad smakar Äppledalen, till exempel?
 • Nyhet

  Nu avtackas Lena Larsson

  9 maj, 2018
  Efter över 40 år på Smålands Turism lämnar Lena över rodret för att gå i pension. Med två dagars fest och firande önskar vi Lena lycka till, och som en klok människa en gång sa: det är nu livet börjar!
 • Nyhet

  Rapport från ITB

  5 april, 2018
  Under ITB fanns Sverige på plats i havet av montrar – året till ära med en väldigt modern monter. För Smålands del låg fokus på temat cykel – vilket bland annat presenterades genom en nytryckt vepa som uppskattades av flera besökare. Årets presskväll hade temat natur, vilket rimmade väl med Smålands cykeltema.
 • Nyhet

  Entreprenörer upptäcker Store Mosse

  5 april, 2018
  Naturen på Store Mosse nationalpark är speciell och unik. Smålands Turism lät framtidens entreprenörer testa och uppleva vad man kan göra i nationalparken.
 • Nyhet

  Smålands Turism har fått en ny VD

  23 mars, 2018
  Smålands Turism får inom kort en ny VD. Det är meriterade Helene Berg som tar över rodret för en turistorganisation i framkant och som verkar i en näring med stark medvind.
 • Nyhet

  De vann Årets Turismpris

  23 mars, 2018
  Årets Turismpris delas ut av Smålands Turism till företag, organisationer eller föreningar som genom föredömliga insatser i nytänkande, internationalisering, kvalitet och hållbarhet i företagandet, har bidragit till att utveckla besöksnäringen i Jönköpings län. Bland 37 nomineringar utsåg styrelsen för Smålands Turism slutligen Småland Resorts som vinnare, för sina insatser för turismen i länet.
 • Nyhet

  Så blev inspirationsdagen Unika Boenden

  20 mars, 2018
  ”Alla de entreprenörer som redan lyckats sa samma sak: Vi tog det som fanns framför oss och gjorde det till en reseanledning i sin rätta miljö”. Så skriver en av deltagarna efter inspirationsdagen om Unika Boenden.
 • Nyhet

  Framtiden delfinansierad av Smålands Turism

  15 mars, 2018
  Kairos Future analyserar framtidens resenär och hur digitaliseringen kan komma att påverka resandet. Genom projektet The Digital Traveller – HowTo Meet the Digital Challenge, som drivs av Kairos Future, ser vi framtiden komma närmare.
 • Nyhet

  Treårsjubileum för populär flyglinje

  8 mars, 2018
  Flyglinjen mellan Jönköping och Frankfurt är idag en väletablerad linje, som haft en mycket positiv utveckling ända sedan starten 2015. I år firade linjen sitt treårsjubileum, och utvecklingskurvan, för både linjen och turismen i Jönköping, går tydligt uppåt.
 • Nyhet

  ”Jag lät folk följa renoveringen via sociala medier”

  6 mars, 2018
  "Tänk dig att ha ett eget gårdscafé där du bakar allt själv, på ekologiska ägg och riktigt smör. Du serverar ekologiskt kaffe, i koppar med glada färger, på bord med virkade dukar, i ett rum inrett med retro-tapeter”. Så beskriver Therese Axelsson, ägare till caféet och gårdsbutiken Två Röda Hus, hur drömmen om en idyll på landsbygden tog form.