• Nyhet

  Ekolyxen föds i Småland

  27 november, 2017
  Med siktet inställt på att göra minsta möjliga påverkan på miljön, och med ambitionen att erbjuda bekvämlighet utöver det vanliga stod Erik Hjärtfors, VD på Lövsjö Loghouse, och Charlott Malmborg från Wood Design, med en klar idé i handen och blickade ut i framtiden. Syftet var att lyfta hela Smålands besöksnäring, och resultatet blev det som idag kallas ekolyx.
 • Nyhet

  Smålands Turism satsar på Storbritannien

  27 november, 2017
  Under kommande år kommer insatser i form av integrerat PR-arbete och Travel Trade (researrangörsbearbetning) att ligga som grund för den satsning som Smålands Turism gör för att påverka olika målgrupper på den nya marknaden Storbritannien. Syftet är att stärka vår regions produkter och upplevelser inom ramen för Sverigemarknadsföringen i Storbritannien.
 • Nyhet

  Sverige kammar hem världskongress för naturturism

  27 november, 2017
  Sverige har en stark internationell profil som naturdestination och nyligen tillkännagavs att den internationella kongressen Adventure Travel World Summit kommer att arrangeras i Sverige 2019. Det skriver Visit Sweden i sitt pressmeddelande.
 • Nyhet

  Prisregn över Småland

  17 november, 2017
  Priser och utmärkelser har satt guldkant på den småländska hösten. Med flera nya produkter och smaker på marknaden, beger sig länet ut i landet för att uppvisa sina småländska smaker.
 • Nyhet

  Utvalda att bli bäst på digitalisering

  17 november, 2017
  De nyblivna slottsägarna står på gedigen mark och blickar ut i framtiden. Mikael Rydberg och hans team tar Slottsvillan från Huskvarna och ut i världen, genom att hoppa ombord på det tåg som tar Smålands företag från gårdagen och in i den digitala eran.
 • Nyhet
 • Nyhet

  Visit Sweden storsatsar på naturturism

  19 oktober, 2017
  Besöksnäringen växer globalt, så även i Sverige och enligt organisationen ATTA (Adventure Travel Trade Association) är naturturismen det segment som växer allra snabbast. Av den anledningen storsatsar nu Visit Sweden på naturturism och Sverige har en enorm potential att utvecklas inom det här området.
 • Nyhet
 • Nyhet

  ”Att synas i stora utländska medier har gett oss en ny position”

  18 oktober, 2017
  Upprymda röster hörs i bakgrunden. Skratt bryter ut när en duns ljuder genom rummet, och sen har Robert Glader lyckats ta sig ut från biografen som är mitt uppe i att visa sekvenser från Karlsson på Taket. På Filmbyn Småland i Mariannelund pågår säsongen för fullt trots att höstrusket smugit sig på.
 • Nyhet