• Nyhet

  Save the date!

  26 januari, 2018
  Det nya året innebär många nya kurser och evenemang. Här berättar vi kortfattat om några av dagarna som du bör skriva upp!
 • Nyhet

  Mullsjö Alpin – ett snömecka

  16 januari, 2018
  Tre minusgrader och några dygns oförändrad temperatur. Det är allt som behövs för att Mullsjö Alpin ska kunna slå upp portarna till de vita, långa backarna som attraherar så väl svenskar som danskar och norrmän.
 • Nyhet

  Fördelaktig momsreform för naturguidningar

  15 januari, 2018
  Tusentals guideföretag jublar - 2018 kom med goda besked! Momsen på naturguidningar sänks till sex procent, och beslutet väntas gynna Sveriges position internationellt genom att konkurrensen och attraktionskraften för landet ökar.
 • Nyhet

  Årets Turismpris 2018

  15 januari, 2018
  Den 15 januari öppnade nomineringarna till Årets Turismpris 2018, ett pris som Smålands Turism delar ut varje år till företag, organisationer eller föreningar som genom föredömliga insatser i nytänkande, internationalisering, kvalitet och hållbarhet i företagandet, har bidragit till att utveckla besöksnäringen i Jönköpings län.
 • Nyhet

  Vakantiebeurs – den största semestermässan

  1 januari, 2018
  År 2018 inleddes traditionsenligt på Vakantiebeurs i Nederländerna – den största, och framförallt främsta semestermässan i Utrecht. Mässan är ett möte mellan researrangörer och Travel Trade, som under föregående år hade 1100 utställare och 108 779 besökare.
 • Nyhet

  One Day Walks

  1 januari, 2018
  One Day Walks är företaget som står bakom en mängd guideböcker världen över under temat vandring. Tillsammans med dem kommer vi att ta fram en för Småland; ”Wandelen in Småland” och ”Wanderen in Småland” då vi avser att översätta produktionen till tyska också.
 • Nyhet

  Rapport från årets nederländska pressbesök

  1 januari, 2018
  En viktig kanal för att nå ut med vårt marknadsbudskap till våra olika målgrupper är press och media. Under året som gick resulterade det i rekordmånga besök – närmare 60 journalister besökte oss. Utav dessa var 9 från Nederländerna. Resultatet visar sig i notiser och artiklar både digitalt och på print i många olika magasin och dagstidningar. Många av våra journalister har även egna kanaler (bloggar och sociala medier), där man också kan följa dem.
 • Nyhet

  Workshop ”Bli lönsam med onlinebokning”

  24 december, 2017
  Temat ”Bli lönsam med onlinebokning – och nå internationella gäster” sitter på tapeten den 18 januari 2018. Tillsammans med Visit Östergötland bjuder Smålands Turism in till en heldag med det isländska företaget Bókun, som slagit igenom stort på nätet som en av de ledande plattformarna för onlinebokning.
 • Nyhet

  Vi vinkar av ett framgångsrikt 2017

  21 december, 2017
  Ett år fyllt av härliga upplevelser närmar sig sitt slut och det är dags för oss på Smålands Turism att önska er alla en stämningsfull smålandsjul och ett gott nytt år. Vi ser fram emot det kommande året med många goda och glada nyheter!
 • Nyhet

  En resa av världsklass

  19 december, 2017
  Småland är inte bara vackert - det är kulturellt och väldesignat också. På grund av dess gedigna design och mångåriga branscherfarenhet av arkitektur beslutade Sveriges regioner att en pressresa inom designtemat, med några av världens bästa journalister, skulle gå till Småland.