• Nyhet

  Så blev inspirationsdagen Unika Boenden

  20 mars, 2018
  ”Alla de entreprenörer som redan lyckats sa samma sak: Vi tog det som fanns framför oss och gjorde det till en reseanledning i sin rätta miljö”. Så skriver en av deltagarna efter inspirationsdagen om Unika Boenden.
 • Nyhet

  Framtiden delfinansierad av Smålands Turism

  15 mars, 2018
  Kairos Future analyserar framtidens resenär och hur digitaliseringen kan komma att påverka resandet. Genom projektet The Digital Traveller – HowTo Meet the Digital Challenge, som drivs av Kairos Future, ser vi framtiden komma närmare.
 • Nyhet

  Treårsjubileum för populär flyglinje

  8 mars, 2018
  Flyglinjen mellan Jönköping och Frankfurt är idag en väletablerad linje, som haft en mycket positiv utveckling ända sedan starten 2015. I år firade linjen sitt treårsjubileum, och utvecklingskurvan, för både linjen och turismen i Jönköping, går tydligt uppåt.
 • Nyhet

  ”Jag lät folk följa renoveringen via sociala medier”

  6 mars, 2018
  "Tänk dig att ha ett eget gårdscafé där du bakar allt själv, på ekologiska ägg och riktigt smör. Du serverar ekologiskt kaffe, i koppar med glada färger, på bord med virkade dukar, i ett rum inrett med retro-tapeter”. Så beskriver Therese Axelsson, ägare till caféet och gårdsbutiken Två Röda Hus, hur drömmen om en idyll på landsbygden tog form.
 • Nyhet

  Brittiskt besök i Smålands skidbackar

  6 mars, 2018
  ”There's nothing more spectacular than the sun shining on a bed of snow.” Så skrev Sophie Davis, årets första pressbesök, efter att hon spenderat några dagar i ett snötäckt, gnistrande Småland.
 • Nyhet

  Småland Resorts – unikt samarbetskoncept firar 20 år

  26 februari, 2018
  Småland Resorts började som ett exportprojekt för att marknadsföra konferens- och herrgårdsupplevelsen i Småland på den danska marknaden, i samband med att Öresundsbron byggdes i slutet av 1990-talet. Idag erbjuder nätverket det bästa av Småland; i gastronomi, värdskap och naturupplevelser.
 • Nyhet

  En inspirationsdag om unika boenden

  20 februari, 2018
  Den 8 mars går heldagseventet "Unika Boenden" av stapeln på Wood Design AB i Vetlanda. Under dagen kommer entreprenörer att berätta om sina anläggningar som alla har en sak gemensamt: boendet är det primära besöksmålet!
 • Nyhet

  Save the date!

  26 januari, 2018
  Det nya året innebär många nya kurser och evenemang. Här berättar vi kortfattat om några av dagarna som du bör skriva upp!
 • Nyhet

  Mullsjö Alpin – ett snömecka

  16 januari, 2018
  Tre minusgrader och några dygns oförändrad temperatur. Det är allt som behövs för att Mullsjö Alpin ska kunna slå upp portarna till de vita, långa backarna som attraherar så väl svenskar som danskar och norrmän.
 • Nyhet

  Fördelaktig momsreform för naturguidningar

  15 januari, 2018
  Tusentals guideföretag jublar - 2018 kom med goda besked! Momsen på naturguidningar sänks till sex procent, och beslutet väntas gynna Sveriges position internationellt genom att konkurrensen och attraktionskraften för landet ökar.