En dag om och med autentiska måltidsupplevelser

18 maj, 2018
NYHET
Intresset för lokal mat och platsbundna smaker är rekordstort. Besökare vill njuta mat- och dryckesuppleveser i ökad omfattning. Därför bjuder vi in till en kunskapsdag om efterfrågan, utvecklingspotentialen, möjligheterna och praktiken för måltidsupplevelser. Vad smakar en plats, vad smakar Äppledalen, till exempel?

ANMÄL DIG HÄR.

Föreläsare:

Paul Svensson – Kock och planetskötare
Kocken Paul Svensson lämnar för dagen sin restaurang på Fotografiska för att med säsongens råvarukorg ur norra Smålands skafferi, skapa måltidsupplevelser för oss. På en av jordens vackraste platser – Äppledalen. Paul gillar enkel och naturlig mat och brinner för hållbar njutning i alla led. Han har en bakgrund på erkända krogar både i Sverige och runtom i Europa. Paul driver konsultfirman Pauls kök och har gett ut flera böcker om matlagning. Sedan 2014 driver han också Fotografiskas restaurang i enlighet med sin matideologi.

Jens Heed – Projektledare måltidsturism, Visit Sweden
Jens arbetar med att stärka Sverige som måltidsdestination och bidra till utvecklingen av hållbar turism. Upplevelsen av mat, dryck och måltidskultur har stor betydelse för hur vi lockar hit utländska turister och vilken upplevelse de får på plats. Jens berättar om Visit Swedens nationella program för måltidsturism och belyser måltidsturism ur några olika vinklar.

Lena Mossberg – Professor och expert på upplevelser inom besöksnäringen
Lena är professor i företagsekonomi på Handelshögskolan vid Göteborgs universitet. Hennes forskning är inriktad på konsumentens upplevelser och appliceras på hotell, restaurang och turism. För Smålands Turism bidrar Lena bl a med sin specialistkunskap kring extraordinära upplevelser och upplevelseproduktion, samt med sin spetskompetens 

Sven Erik Larsson– Företagsrådgivare och specialist på utveckling av lokal mat
Sven Erik har arbetat med utveckling av lokal mat i mer än 10 år. Med råvaruproducenter via Lokalproducerat i Väst, med krogar, caféer och gårdsbutiker via Smaka på Västsverige och med olika uppdragsutbildningar. Den röda tråden i arbetet har varit glädjen i att arbeta med råvaror som är producerade och förädlade nära dem som ska njuta av dem.

Datum: 5 juni
Tid: 9:00–16:30
Var: Rudenstams i Äppledalen, Gisebo, Huskvarna
Hur: Vi kommer vistas mycket utomhus; kläder efter väder och oömma skor.
Kostnad: 395:- ex moms
Sista anmälningsdag 30:e maj 2018.

Har du frågor? info@smalandsturism.se

Dokument