En resa av världsklass

19 december, 2017
NYHET
Småland är inte bara vackert - det är kulturellt och väldesignat också. På grund av dess gedigna design och mångåriga branscherfarenhet av arkitektur beslutade Sveriges regioner att en pressresa inom designtemat, med några av världens bästa journalister, skulle gå till Småland.

Tillsammans med bland andra VisitSweden är Smålands Turism en av parterna i det nationella designprojektet Swedish Design Moves. Projektet, som är ett regeringsuppdrag, har som målsättning att öka kännedomen och kunskapen om svensk design. I projektet, som fortfarande pågår, ingick också en pressresa. Vi var därför glada att få välkomna några av världens främsta designjournalister till Småland; bland annat journalister från Vouge, Architectural Digest, Digital Content, Dewll.com och Schöner Wohnen m flera.

Under resans gång presenterades det bästa av svensk design och arkitektur. Glas- och Möbelriket i Småland fick visa upp sina bästa sidor, och turen gick bland annat till Värnamos Källemo, Bruno Mathsson och Vandalorum, vidare till Uppgrenna Naturhus, Tändsticksområdet och Husqvarna. Under kvällen ordnades även ett mingel i anslutning till middagen där bland annat representanter från Swedese, Karl Andersson & Söner och Jonas Ihreborn fanns på plats.

Camilla, PR-ansvarig på Smålands Turism, berättar:
” Vi hade journalisterna i vårt län under två dagar och visade bland annat på Fabriksdesign och Möbeldesign. De fick träffa viktiga och speciella personer och vi kunde ta med pressen ”behind the scenes” och ge dem riktigt minnesvärda upplevelser.”

Som för att uppvisa det bästa av Småland kom årets första snö under besöket, som sedan följde journalisterna och förgyllde dagarna. Nu ser vi fram mot kommande medieresultat och hoppas att de goda upplevelserna hos oss kommer att spridas!

Vill du veta mer om Swedish design moves, klicka här.

Restaurang Tegel

Restaurang Tegel

Restaurang Tegel