Fokus på innovation, samverkan och kunskapsspridning

19 oktober, 2017
NYHET
För 24:e året i rad delar Stiftelsen för kunskapsfrämjande inom turism ut Stora Turismpriset. Huvudman är Tillväxtverket, och priset som delas ut är på 100 000 kronor.

Priset ges till ett företag som visat prov på föredömliga insatser i nytänkande, internationalisering, kvalitet eller hållbarhet, och som har bidragit till att utveckla turismen i Sverige. Respektive läns kandidat får en belöning på 10 000 kronor som ska användas till en kunskapsfrämjande insats.


Jönköping läns kandidat är Isaberg Mountain Resort. Det är Smålands Turism som utser Region Jönköpings läns kandidat och det blir alltid den som vinner omröstningen i länets eget ”Årets Turismpris” som får representera vår region i den stora Sverigetävlingen. 
På Tillväxtverket framgår det att årets nominerade till Stora Turismpriset har ett tydligt fokus på innovation, samverkan och kunskapsspridning, vilket är viktiga kriterier för besöksnäringens utveckling i Sverige. Det berättar Cecilia Schelin Seidegård, ordförande för Stiftelsen för kunskapsfrämjande inom turism.

Vår VD Lena Larsson är för närvarande ledamot i Stiftelsens styrelse och instämmer i Stora Turismprisets viktiga betydelse för att uppmärksamma duktiga företag och personer i besöksnäringen. Lena menar också att det är ett svårt men roligt uppdrag att utse en bland så många som visar på goda initiativ för att utveckla näringen.

Den 7 december presenteras vinnaren. Priset delas ut av närings- och innovationsminister Mikael Damberg.

Vill du veta mer om Stora Turismpriset och de nominerade, se Tillväxtverkets hemsida!