Journalister och bloggare besöker Småland

9 juni, 2017
NYHET
Nu startar säsongen för pressresorna då journalister och bloggare från våra grannländer anländer till besöksmålen i vår region.

Under perioden juni-augusti har vi planerade pressresor med 31 st journalister och bloggare. Det kan även tillkomma ytterligare besök innan sommarsäsongen är över.

Till stor del gäller det pressbesök från Tyskland men även journalister från Danmark och Nederländerna finns inplanerade för resor i Småland. Samt ett mindre antal journalister från England och Norge. Som tidigare representerar journalisterna och bloggarna allt från stora dagstidningar, vecko- och onlinemagasin, till mer temainriktade tidningar.

I år har flera journalister efterfrågat tema Astrid Lindgren och väljer att fokusera sin resa på Filmbyn Småland som öppnar den 17 juni i Mariannelund. Andra har planerat sina resor med målgruppen barnfamiljer, semester med husbil/husbil, camping samt livsstil.

Vi ser en trend i att allt fler bloggare är intresserade av att skriva om Småland och viktigt att känna till är att vi alltid kollar av kvaliteten på dessa innan vi planerar en resa tillsammans.

Nu ser vi fram emot att välkomna grupperna och återkommer med resultatet av pressbesöken framöver. I bloggarna kommer reportagen oftast ut direkt efter eller under besök, medan magasinen har längre pressläggning. Som längst 1-1,5 år.