Mullsjö Alpin – ett snömecka

16 januari, 2018
NYHET
Tre minusgrader och några dygns oförändrad temperatur. Det är allt som behövs för att Mullsjö Alpin ska kunna slå upp portarna till de vita, långa backarna som attraherar så väl svenskar som danskar och norrmän.

Mullsjö Alpin beskriver sig som den lilla skidanläggningen i södra Sverige, där barnfamiljer, danskar och lokalbefolkning lär sig att åka skidor. Michael Lindberg, VD på Mullsjö Alpin berättar:

Vi är en plantskola för skidåkare. Hit tar sig folk som vill ha bra backar, som är anpassade för hela familjen. Snökanonerna ger oss nästan alltid vita backar! Till exempel har Mullsjö Alpin visat sig vara den mest snösäkra anläggningen i Götaland, då vi varit den enda öppna anläggningen vid flertalet tillfällen de sista åren. Mullsjö är ett köldhål, vilket gynnar oss.

 

Mikael började sin karriär på Mullsjö Alpin som medarbetare i anläggningens shop. Där spenderade han fem vintrar, innan han tog över anläggningen.

 

– Jag såg möjligheterna att utveckla anläggningen och göra den mer attraktiv. Ju mer jag är här, ju fler idéer och tankar får jag kring vad man kan göra med ett sånt här ställe. Jag vill ha en topp notch anläggning, säger Michael.

 

Men det är inte bara en kreativ tanke och handlingskraft som tar ett företag som Mullsjö Alpin framåt. Vädret är en av de mest avgörande faktorerna för en skidanläggning.

 

– Det som stjälper, men också hjälper oss mest, är vädret. Regnar det hela vintern så spelar kvalité och bemötande ingen roll. Vi har snögaranti, så uteblir snön blir det många avbokningar. Är det däremot en kanonvinter har vi allt att vinna. Då kryllar det av glada skidåkare i backarna!

 

Trots att vädret styr mycket i branschen, har Michael planer på att utveckla anläggningen för att optimera för snöiga vintrar.

 

– Boenden är överst på min agenda. Idag samverkar vi med alla boenden i Mullsjö, men för att ta nästa steg måste vi ha boende på anläggningen. Sommartid kan man bo i husvagn, men vintertid krävs stugor. Vi missar många kunder för att vi inte har boende på anläggningen och möjlighet till ski-in, ski-out.

 

Michael förutspår att boende på anläggningen skulle gynna sommarens gäster också.

 

– Mullsjö har mycket att ge även sommartid. Vi skulle, med boenden, kunna ha en året-runt-verksamhet, och dra nytta av all den naturturism som Mullsjö redan har. Cykling, vandring, fiske, golf och kanot är redan starka på kartan i området.

 

För att driva ett företag framåt menar Michael att man alltid ska återvända till sig själv för tips, samtidigt som det är viktigt att lyssna på vad andra säger.

 

Det finns människor med mycket mer erfarenhet och fantastiska idéer och tips där ute, men samtidigt som man tar åt sig av deras kunskap, måste man minnas att den egna magkänslan alltid berättar vad som är rätt för just ditt företag. Det kan ingen utifrån berätta för dig, och det är det som gör att ingen verksamhet är den andra lik!