Save the date!

26 januari, 2018
NYHET
Det nya året innebär många nya kurser och evenemang. Här berättar vi kortfattat om några av dagarna som du bör skriva upp!

8 mars – Inspirationsdag “Unika boenden”
Plats: Wood Design AB, Lilla Hillhult 13 Åseda, Vetlanda

Missa inte en inspirerande heldag om udda och fantasifulla boendeupplevelser! Entreprenörer berättar om sina anläggningar som trots sin olikhet alla har en sak gemensamt: de har blivit uppmärksammade för sin originalitet och innovationsförmåga! En del har till och med blivit så omtalade att de lockat världskändisar. Lyssna till inspirerande historier om både med – och motgångar.

Boendet som det primära besöksmålet och huvudattraktionen i resan är en trend som vuxit de senaste åren. Sveriges mest kända exempel är Ice hotel och Tree hotel. Utomlands kan vi se allt ifrån exklusiva eco lodges och undervattenshotell, till boende i retrohusvagnar inomhus och tubhotell i betongrör. Det finns många exempel som utmanar den gängse bilden av den traditionella hotellupplevelsen, och som skapar stor uppmärksamhet världen över. Under den här temadagen får du bekanta dig med några av dem och bli inspirerad!

Under dagen talar bland annat representanter från: Tree Hotel, Gruvsviten i Sala Silvergruva och Urnatur. Fler talare bokas in löpande.

Fullständigt program och mer info kommer.

 

15-19 oktober – ATTA (Adventure Travel Trade Association) World Summit Toscana
Plats: Toscana, Italien

Här samlas bland annat 800 världsledande aktörer inom natur- och äventyrsturism, journalister, reseköpare och branschpartners. Adventure Travel World Summit 2018 arrangeras i år i Toscana, Italien och är en unik möjlighet att träffa några av de bästa destinationerna i världen inom just natur- och äventyrsturism. På plats finns också en Media Connect- avdelning, där du som deltagare kan möta några av de främsta reseskribenterna och redaktörerna.

Smålands Turism kommer att kunna erbjuda ett antal utvalda företag från vårt län att följa med till Toscana. Detta gäller de företag som arbetat extra intensivt och målmedvetet för att utveckla och ta fram hållbara upplevelser för export.

Den 16-20 september 2019 kommer ATTA World Summit att arrangeras i Göteborg. Smålands Turism är då partnerregion och det kommer att arrangeras ett antal ”pre- och posttours” i vårt län i anslutning till mötet. Även här kommer vi att samarbeta med ett antal utvalda företag. Mer info om detta kommer.

 

14-15 november – Forum för naturturismföretagare
Plats: Isaberg

Träffen är ett led i att utveckla Sverige som naturturistisk destination och bygga ett nationellt nätverk mellan företag, tillsammans med Visit Sweden, Adventure Travel Trade Association (ATTA) och ett antal regionala turistorganisationer. Dagarna är en fortsättning på det arbete som påbörjades med Adventure Edu i Västerås i november 2016 och Naturturismträffen i Karlstad oktober 2017.

Träffarna brukar vara mycket uppskattade bland företagen. Nätverka och träffa branschkollegor från hela landet, utbyt erfarenheter och lyssna på intressanta föredrag.

Inbjudan skickas ut under våren.