• Nyhet

  Uppstart med Småland 2018, samt karta!

  30 augusti, 2017
  Inför 2018 kommer vi att göra en uppdatering av 2017 års inspirationsbroschyr, som gjordes i två språkupplagor, en på tyska och en på engelska. Broschyren innehåller inga annonser och distribueras huvudsakligen på plats i Tyskland och Nederländerna, men kan också användas på andra tysk- och engelskspråkiga marknader.
 • Nyhet

  Oväntat besök…?

  30 augusti, 2017
  Som ett led i satsningen Hållbar Produktutveckling för Export har det i sommar genomförts ett drygt fyrtiotal besök på små och stora verksamheter i Jönköpings län.
 • Nyhet

  ”Du måste finnas på internet idag, det är hela grejen”

  30 augusti, 2017
  De är rykande färska på marknaden, och har den svala sommaren till trots blomstrat. Med inställningen att hjulet redan är uppfunnet har hjärnorna bakom ”Hemma på Hult” lagt stort fokus vid nätverk småföretag emellan, och sluppit göra dyra misstag.
 • Nyhet

  121 dagar av småländska upplevelser

  25 augusti, 2017
  Ännu en sommar har passerat och pressbesöken i Jönköpings län har sprudlat. Journalister och bloggare har delat sina småländska upplevelser via sina medier på hemmaplan.
 • Nyhet

  Matvandring genom Jönköping

  28 juli, 2017
  Förra året startade Wellness Travel aktiviteten ”guided food walks”. Målgruppen var företag och grupperna bestod av 10-60 deltagare. Sedan mitten på juli har samma koncept erbjudits för privatpersoner, och de mest entusiastiska besökarna kommer från närområdet.
 • Nyhet

  Digital kampanj för en positiv bild av Småland

  13 juli, 2017
  I maj inleddes en digital satsning för att skapa en positiv bild av Småland som resmål. I sociala kanaler för webbsidan Visit Småland kommer en digital kampanj i fem delar att rulla för att lyfta vårt vackra Småland och aktiviteter som cykling, zip-line, fiske, vandring med flera.
 • Nyhet

  Tuff kamp för fortsatt turistström

  13 juli, 2017
  I samband med ett vägarbete monterades den brunvita skylt som vittnar om besöksmålet Kleva Gruvas ner. För Kleva Gruva fick handlingen förödande konsekvenser. Besökare fick inte längre guidning längs vägen till gruvorna, och de spontana besöken uteblev när skylten försvann.
 • Nyhet
 • Nyhet

  Ny positiv månadsstatistik visar på tillväxt

  11 juli, 2017
  Antalet gästnätter på kommersiella anläggningar i Jönköpings län fortsätter att öka. Ny statistik från SCB (Statistiska Centralbyrån) perioden januari-maj 2017 visar att tillväxttakten är god.
 • Nyhet

  Företagsbesök

  10 juli, 2017
  Besöken på de lokala företagen är i full gång och våra representanter från Smålands Turism är ständigt på resande fot.