• Nyhet

  Brittiskt besök i Smålands skidbackar

  6 mars, 2018
  ”There's nothing more spectacular than the sun shining on a bed of snow.” Så skrev Sophie Davis, årets första pressbesök, efter att hon spenderat några dagar i ett snötäckt, gnistrande Småland.
 • Nyhet

  Småland Resorts – unikt samarbetskoncept firar 20 år

  26 februari, 2018
  Småland Resorts började som ett exportprojekt för att marknadsföra konferens- och herrgårdsupplevelsen i Småland på den danska marknaden, i samband med att Öresundsbron byggdes i slutet av 1990-talet. Idag erbjuder nätverket det bästa av Småland; i gastronomi, värdskap och naturupplevelser.
 • Nyhet

  En inspirationsdag om unika boenden

  20 februari, 2018
  Den 8 mars går heldagseventet "Unika Boenden" av stapeln på Wood Design AB i Vetlanda. Under dagen kommer entreprenörer att berätta om sina anläggningar som alla har en sak gemensamt: boendet är det primära besöksmålet!
 • Nyhet

  Save the date!

  26 januari, 2018
  Det nya året innebär många nya kurser och evenemang. Här berättar vi kortfattat om några av dagarna som du bör skriva upp!
 • Nyhet

  Mullsjö Alpin – ett snömecka

  16 januari, 2018
  Tre minusgrader och några dygns oförändrad temperatur. Det är allt som behövs för att Mullsjö Alpin ska kunna slå upp portarna till de vita, långa backarna som attraherar så väl svenskar som danskar och norrmän.
 • Nyhet

  Fördelaktig momsreform för naturguidningar

  15 januari, 2018
  Tusentals guideföretag jublar - 2018 kom med goda besked! Momsen på naturguidningar sänks till sex procent, och beslutet väntas gynna Sveriges position internationellt genom att konkurrensen och attraktionskraften för landet ökar.
 • Nyhet

  Årets Turismpris 2018

  15 januari, 2018
  Den 15 januari öppnade nomineringarna till Årets Turismpris 2018, ett pris som Smålands Turism delar ut varje år till företag, organisationer eller föreningar som genom föredömliga insatser i nytänkande, internationalisering, kvalitet och hållbarhet i företagandet, har bidragit till att utveckla besöksnäringen i Jönköpings län.
 • Nyhet

  Vakantiebeurs – den största semestermässan

  1 januari, 2018
  År 2018 inleddes traditionsenligt på Vakantiebeurs i Nederländerna – den största, och framförallt främsta semestermässan i Utrecht. Mässan är ett möte mellan researrangörer och Travel Trade, som under föregående år hade 1100 utställare och 108 779 besökare.
 • Nyhet

  One Day Walks

  1 januari, 2018
  One Day Walks är företaget som står bakom en mängd guideböcker världen över under temat vandring. Tillsammans med dem kommer vi att ta fram en för Småland; ”Wandelen in Småland” och ”Wanderen in Småland” då vi avser att översätta produktionen till tyska också.
 • Nyhet

  Rapport från årets nederländska pressbesök

  1 januari, 2018
  En viktig kanal för att nå ut med vårt marknadsbudskap till våra olika målgrupper är press och media. Under året som gick resulterade det i rekordmånga besök – närmare 60 journalister besökte oss. Utav dessa var 9 från Nederländerna. Resultatet visar sig i notiser och artiklar både digitalt och på print i många olika magasin och dagstidningar. Många av våra journalister har även egna kanaler (bloggar och sociala medier), där man också kan följa dem.