Småland Resorts – unikt samarbetskoncept firar 20 år

26 februari, 2018
NYHET
Småland Resorts började som ett exportprojekt för att marknadsföra konferens- och herrgårdsupplevelsen i Småland på den danska marknaden, i samband med att Öresundsbron byggdes i slutet av 1990-talet. Idag erbjuder nätverket det bästa av Småland; i gastronomi, värdskap och naturupplevelser.

-Vi är unika i Sverige genom att vara nio anläggningar som konkurrerar genom att samarbeta i sann Gnosjöanda, säger Hans Palmgren ordförande i Småland Resorts, och fortsätter -Hemligheten är att då alla medlemmar i nätverket inser vikten av att marknadsföra sina kollegers anläggningar och hela regionen, med allt var den har att erbjuda, då blir det enkelt att samarbeta. Allt för att locka en större publik till vårt Småland, avslutar Hans Palmgren.

Lena Larsson, VD på Smålands Turism, berättar om vikten av långsiktighet och nätverkets betydelse:

– Smålands Turism har varit med från starten och var en av initiativtagarna till nätverket. Vi ser styrkan i samarbetet med näringen och vi ser att långsiktigheten är en viktig parameter i hur lyckosamt ett samarbete blir. När man lägger samman kompetenser från både den offentliga och privata sektorn i besöksnäringen och hittar sina roller, blir det ett framgångskoncept. Vi ser fram emot de kommande 20 åren!

På mötesmässan Kursurslex i Köpenhamn den 28 februari var nätverket, bestående av de nio anläggningarna, på plats för att fira sitt 20-årsjubileum tillsammans. Dit kom också den svenska ambassadören i Danmark för att inviga deltagandet på mässan. Inbjudna gäster erbjöds en särskilt läcker goodiebag med småländska specialiteter!

Foto Björn Wennerwald

Foto Björn Wennerwald

Foto Björn Wennerwald

Västanå Slott

Foto Björn Wennerwald

Foto Björn Wennerwald

Foto Björn Wennerwald

Foto Björn Wennerwald

Foto Björn Wennerwald