Visit Sweden storsatsar på naturturism

19 oktober, 2017
NYHET
Besöksnäringen växer globalt, så även i Sverige och enligt organisationen ATTA (Adventure Travel Trade Association) är naturturismen det segment som växer allra snabbast. Av den anledningen storsatsar nu Visit Sweden på naturturism och Sverige har en enorm potential att utvecklas inom det här området.

Cykling är en viktig del i naturupplevelsen har blivit en reseanledning som lockar allt fler besökare. I Danmark ser regeringen cykling som en framgångsfaktor för att skapa ökad turism. Även i Sverige har cykelturismen fått ett uppsving och nu är det därför dags att få cykelhjulen att rulla på allvar i Småland!

Tisdagen den 5 december bjuder vi därför in till en heldag med fokus på cykelturismens möjligheter. Det blir en blandning av inspirerande föreläsningar och diskussioner.

Exempel på föreläsare är Katarina Bergstrand från Sweden by Bike, Lars Lööv från Järvsö Bike Park, Erik Abrahamsson från EM i mountainbike, Louise Söderlund från Isaberg Mountain Resort och Jesper Pörksen som presenterar hur Danmark ökar sin satsning på lönsam cykelturism.

Småland har stora möjligheter att utveckla ännu fler naturbaserade upplevelser. Kom och inspireras av goda exempel och träffa kollegor i din bransch. Tillsammans kan vi göra vår region till en cykeldestination att räkna med!

Bakgrunden till dagen, som är ett samarbete mellan ett Leader Linné-projekt och Smålands Turisms satsning Hållbar Produktutveckling, är att besöksnäringen står inför stora förändringar. Vi behöver möta kraven från allt fler internationella besökare som är vana vid en viss nivå av service, tjänster, infrastruktur etc.

 

Plats: Ädelfors Folkhögskola
Tid: Tisdag 5 december kl. 9-16
Kostnad: 395 kr ex moms, fika och lunch ingår
Arrangör: Vetlanda kommun och Smålands Turism

Begränsat antal platser

Har du inte fått inbjudan? Hör av dig till info@smalandsturism.se

Välkommen!