Treårsjubileum för populär flyglinje

8 mars, 2018
NYHET
Flyglinjen mellan Jönköping och Frankfurt är idag en väletablerad linje, som haft en mycket positiv utveckling ända sedan starten 2015. I år firade linjen sitt treårsjubileum, och utvecklingskurvan, för både linjen och turismen i Jönköping, går tydligt uppåt.

Jubileet firades med ett event med BMI Regional i Frankfurt, för att ytterligare marknadsföra den populära flyglinjen. På plats var hmålands Turism tillsammans med Destination Jönköping, för att presentera Småland i allmänhet och Jönköping i synnerhet. Också Värmland var med under eventet, då flighten går från Jönköping och vidare till Karlstad. Rapporter från eventet vittnar om att den efterfrågade målgruppen, bestående av bland annat resesäljare på resebyråer, företagsresebokare och fackjournalister, var på plats.

 

Flyglinjen Jönköping – Frankfurt trafikeras hela 12 gånger i veckan, och om linjens framgångar säger Henrik Älverdal, Marknadschef för Jönköping Airport, så här:

”Under förra året ökade flygningarna med hela 17%. Linjen uppskattas av såväl affärsresenärer som privatresenärer, och visar på att det finns ett stort behov av smidiga förbindelser från den regionala flygplatsen och ut i världen. På samma gång kommer världen närmare Jönköping.”

Lena Larsson, VD på Smålands Turism, berättar:

”Flyglinjen från Frankfurt till Jönköping betyder att besöksnäringen i regionen kan erbjuda reseanledningar under hela året på vår viktigaste marknad, Tyskland. Tyska marknaden växer varje år och vi ser en stor potential för oss att attrahera fler besökare. Vi vet att tyskarna gillar Sverige och Småland, och flyglinjen hjälper oss i vårt uppdrag att, tillsammans med företagen i länet, paketera nya erbjudanden till marknaden.”