Autentiska smaker genom mathantverk

Grundkurs Kokade produkter av bär och frukt den 23-24 maj,  Stora Segerstad naturbrukscentrum, Reftele, Jönköpings län

Du får lära dig att tillverka produkter av bär och frukt för försäljning. Kursen innehåller teori om konservering och hållbarhet, föreskrifter och obligatorisk märkning. Du får lära dig om användning av socker och honung, samt hur pektin används för att få önskad konsistens på kokade produkter. Vid de praktiska momenten använder vi bär och frukt och tillverkar sylt, marmelad och gelé, gör bärsåser samt och frukt inkokt i sockerlag. Du får prova att mäta med refraktometer och pH-meter och vi tar upp vikten av att ha kontroll över surhetsgrad och sockerhalt i tillverkningen. Kursledare är branschansvarig för bär- frukt och grönsaksförädling på Eldrimner, Catrin Heikefelt.

Föranmälan krävs!
Fika ingår i kurskostnaden, 2400 kr + moms.
Lunch finns att köpa på plats. Glöm inte att ange eventuell specialkost.

Anmälan senast 1 maj

Kursen kan du läsa mer om här!