Eldrimners grundutbildning för charkuterister

Eldrimners mest efterfrågade charkkurs som ger gedigna grundkunskaper för att komma igång med egen förädling.
19-23 februari

Lärare denna fullspäckade vecka är Sven Lindauer, en av Eldrimners återkommande slakt-, styck- och charkmästare, från Tyskland. Teori, tillverkning, instruktioner och provsmakningar varvas under veckan och det finns även möjlighet att få feedback på egna produkter.

Kursen kräver inga förkunskaper. I teoridelen lyfts även vikten av stressfri och hygienisk slakt och fördelarna av att ha hela kedjan från levande djur till färdiga produkter på samma gård.

Målet med kursen är att komma igång med produktion och få inspiration för tillverkning av alla slags charkuterier.

Under kursveckan används lokalt kött av mestadels nöt, men förädlingsprinciperna är likadana oavsett vilket kött du använder.

Kursen tolkas till svenska.

Tider för kursen: måndag – torsdag 8:30 – ca 17, fredag 8:30 – 12.