REKO – en modern försäljningsmetod

REKO handlar om att konsumenter ska kunna köpa bra mat, direkt utan mellanhänder, samtidigt som de stödjer lokala livsmedelsproducenter och bidrar till att forma både det framtida jordbruket och livsmedelsförädlingen.

Thomas Snellman initiativtagare till startande av REKO-ringar i Finland kommer att föreläsa om de erfarenheter som han samlat på sig under åren.

REKO innebär att man via facebook organisera försäljning av lokal mat, livsmedelsproducenter bjuder ut sina produkter till konsumenter som beställer via kommentarsfältet, betalning sker helst innan utlämningstillfället, eventet avslutas med att produkter byter ägare på ett utlämningsställe. Enkelt eller hur? Resultatet är fantastiskt: I november 2016 (de första ringarna tillkom 2013) fanns i Finland 160 ringar med 4 000 producenter, 250 000 kunder och en omsättning på cirka 300 miljoner kronor per år. I Sverige finns ca 24 REKO-ringar.

Vi kommer att diskutera REKO-ringens uppbyggnad, konsumenternas inflytande, primärproducenter och mathantverkares möjligheter, betalningssystem, hur man får tillräckligt många kunder att handla, hur man styr utbudet av varor och mycket mer.

Du kan delta direkt på plats i Ås eller hemifrån via web.
Torsdag 1 februari klockan 13.00-16.30.

Anmäl dig och läs mer här!