Marknad

Sverige

Sverige

Hemmamarknaden är vår största marknad och gruppen besökare från Sverige i vår region är klart störst. Vi riktar oss till barnfamiljer och +55 eller seniorer.

 

 

www.visitsmaland.se

Den Smålandsgemensamma webbsidan syftar till att inspirera och informera turister, antingen före sin resa eller under sin vistelse i Småland. Webbplatsen är uppbyggd kring informationsdatabasen CBIS som hanteras i samtliga kommuner i Småland. I CBIS finns ett stort samlat utbud av aktiviteter, sevärdheter, evenemang, boende och matställen.

Det finns också en bokningsfunktion på hemsidan och på uppdrag av IT-plattform Småland & Öland är Nordic Travel teknisk arrangör. De svarar också för support till företag och turistbyråer som vill ha hjälp med att lägga in bokningsbara produkter i systemet Citybreak.

Det redaktionella innehållet på webbsidan speglar de teman som finns utarbetade i Smålands gemensamma varumärkesplattform och på uppdrag av marknadsfunktionen hos de tre länsorganisationerna i Småland publiceras material kopplat till övriga marknadsföringsinsatser.

Kartguiden

Under året kommer ingen broschyr att göras på svenska. Istället erbjuds företagen medverka i Kartguiden som tar fram en Smålandskarta. Läs mer om detta i artikel nedan.

Hur många besökare har vår webb?

Under tiden 1 maj – 30 september 2016 visar statistiken följande:

  • 929 770 sidvisningar
  • 274 018 sessioner
  • 210 140 användare
  • 32 % besök från desktop, 51 % från mobil, 17 % från tablet
  • 74 % av besöken är organiska sök
Dokument

Dela den här sidan