Största reseportalerna i Tyskland

Tyskland är Smålands viktigaste utlandsmarknad och har stor potential att växa. När den tyska befolkningen bokar sina semesterresor bokar nästan 50% via en reseportal (en jämförande onlinebokningssida).

Riktar du ditt erbjudande eller tjänst mot tyska turister är det alltså en stor fördel för dig som företag att synas på dessa sidor. Att vara synlig på dessa plattformar innebär inte bara en ökad exponering, utan även en chans att bygga ett starkt varumärke och skapa förtroende bland potentiella kunder. Tänk på att det inte bara handlar om att vara listad, utan också att aktivt hantera och uppdatera din profil, svara på recensioner och se till att informationen om ditt företag är korrekt och inbjudande.

De största tyska reseportalerna

HolidayCheck är en renodlad tysk reseportal samt den tyska marknadens motsvarighet till Tripadvisor, och är kanske den viktigaste kanalen att hålla koll på för att nå tyska turister. Närmare 6 miljoner tysktalande turister besöker HolidayChecks app eller webb varje månad. Flera researrangörer som DERTouristik använder sig dessutom av HolidayChecks recensioner vid sökningar av hotell och resmål.

På HolidayCheck kan vem som helst lägga upp bilder och information om ett företag. Det innebär att felaktig information och obesvarade recensioner kan finnas uppladdade utan att du känner till det. Därför är det en väl värd investering att lägga tid på att vårda företagets profil på denna kanal. Registrera ditt företag här.

Check24 har idag blivit en av de ledande sidorna i tyskland vad det gäller bokning av resor. Detta är en bredare sida än HolidayCheck och erbjuder även andra tjänster som försäkringar, möbler och hemelekronik. Denna webbsida lockar över 20 miljoner tyska besökare varje månad. Registrera ert företag här. (Obs, sidan är på tyska, klicka på översätt om du inte kan läsa tyska). 

De största internationella reseportalerna

Booking.com är fortfarande en av de mest använda reseportalerna när de tyska turisterna bokar sin semesterresa. Hemsidan har uppemot 30 miljoner tyska besökare varje månad. På Booking.com kan du som erbjuder boende samt upplevelser skicka in information om er verksamhet. Registrera ditt företag här.

Tripadvisor är världens största reseportal. På plattformen finns det miljontals boenden, restauranger och upplevelser listade. Innehållet på webbplatsen består av information och recensioner som användare själva lämnat om de resmål som de besökt. Även denna ligger i toppen när de tyska turisterna väljer resa. Registrera er här.

Expedia används flitigt av tyska turister men är inte lika stort som Booking.com. Här kan du som erbjuder boende synas mot tyska turister. Registrera ert boende här.

Vill du få ännu mer exponering mot tyska turister? Börja jobba med tyska researrangörer! Läs om hur du kan komma igång här.

Källor:
semrush.com/website/top/germany/travel-and-tourism
de.statista.com/statistik/daten/studie/1351805/umfrage/bekannteste-reiseportale-in-deutschland