Visningsresor

Smålands Turism arbetar för att samordna och arrangera visningsresor för researrangörer. Det är ett viktigt steg i införsäljningen av regionens utbud för att öka försäljningen via researrangörers kanaler.

Det vanligaste är att det är inköpare från reseproduktionen och Sverigeansvariga som kommer på en visningsresa. De får en bättre känsla på plats vilka aktiviteter och boende de vill ha med i sitt utbud, samt i vilken kanal och mot vilken målgrupp produkten bäst matchas. Resorna sker oftast i samarbete med andra regioner i Sydsverige samt inom ramen för RESA. På så vis får vi en kvalitetsstämpel på de arrangörer som kommer på besök till oss.

Visningsresor kan också arrangeras för resebyråpersonal och andra resesäljare i studiesyfte. Desto bättre kännedom säljaren har om regionen och utbudet, desto enklare har säljaren att rekommendera just resorna som Småland och Sverige finns med i.

Visningsresa i Gränna
Under sommaren 2019 genomförde Tysklands femte största researrangör FTI en visningsresa i södra Sverige. Resan var särskilt anpassad för bolagets "Young professionals".
I norra Småland besöktes Gränna vilket syns 3.48 minuter in i filmen.

Visningsresa i Gränna med researrangören FTI.

vill du veta mer?