vi tipsar

Internationell kongress med fokus på naturturism

 • datum
  -
 • tid
  måndag,
 • plats
  Göteborg

om aktiviteten

 • I september står Sverige och Göteborg värd för Adventure Travel World Summit, en kongress som samlar internationella researrangörer och medier med fokus på naturresor. 850 deltagare från hela världen kommer för att skapa nätverk, ta del av kunskap och nyheter inom naturturism. Tanken är att besökarna ska få upp ögonen för svenska naturnära upplevelser och på sikt ska det leda tilll mer sysselsättning för svenska entreprenörer.

  Cykelupplevelse genom Småland
  Under dagarna innan kongressen startar arrangeras Pre Summit Adventure då besökarna får möjlighet att testa naturupplevelser i stora delar av Sverige med skräddarsydda program. I Småland arrangeras cykelupplevelsen ”Småland Gravel Experience”. Under fyra dagar kommer deltagarna färdas på spännande vägar och cykelleder genom ett vackert småländskt landskap med mörka skogar och glittrande sjöar. Deltagarna får testa kräftfiske med kräftskiva och bjuds på svensk traditionell mat och såklart fika med bullar och hembakade kakor. Arrangör är Abloc och du hittar mer information om upplevelsen hittar du i dokumentet nedan.

  Bakom Adventure Travel World Summit står Adventure Travel Trade Association, och värdar för den svenska upplagan är Visit Sweden, Tillväxtverket och flera svenska turistorganisationer.

dokument

vill du veta mer?