om aktiviteten
-
Efterfrågade måltidsupplevelser
- så utvecklar du dem
Välkommen till en dag för dig som vill utveckla nya måltidsupplevelser!
Vi ger dig de senaste trendanalyserna och skarpa insikter om efterfrågan inom måltidsturism, och matchar de med norra Smålands smaker, skafferi och ofantliga potential.I workshops får du kunskap om att utveckla och skapa nya måltidsupplevelser för att attrahera specifika målgrupper. Utifrån småländska smaker och traditioner får du tillsammans med övriga företagare lär du dig att skruva dina produkter och du får direkt feedback från våra experter inom måltidsturism och måltidsutveckling.
Datum: 27 september
Tid: Kl. 9-16.15
Plats: Wallby säteri, Skirö Vetlanda
Ta med dig: Kläder för utomhusaktivitet, stövlar, kåsa och vattenflaska.
Pris: 375 kr/person ex. moms.
Anmälan: Anmäl dig här
Sista anmälningsdag: Söndag 22 septemberProgram
Från kl. 9
Frukost på gårdsplanen Wallby säterikl. 9.30
-
Om pågående kraftsamling för måltidsturism i Region Jönköpings län - och nationellt. Om besökares efterfrågan och tydliga trender inom mat och måltid.
-
Premiär och lansering av Visit Swedens nya filmserie om måltidsturism i Skottland, där Magnus Nyman från Wallby Säteri medverkar. Skotska måltidsturismexperten Wendy Barrie kommer även dela sin syn på vår regions potentialer och smaker.
-
Kampanjen Sweden -the Edible country rullar för högtryck och inspirerar till utveckling av fler, unika måltidsupplevelser i naturen. Vi lär både om metoden och undersöker delarna i denna helhetsupplevelse. Vid bordet som står vid sjökanten på Wallby samlar naturguiderna oss till att möta producenter och kockar som visar hur platsen och vårt län smakar just nu.
-
I snabba workshops testar deltagarna trenderna ihop med nya måltidsupplevelser i säsong och i de egna verksamheterna, på småländska smaker, traditioner och råvaror.
kl 15.45
Avslutande fikamingelUnder dagen medverkar: Frida Wallén, måltidsprogrammet Visit Sweden | Wendy Barrie, måltidsentreprenör, Skottland | Lena Mossberg, Handelshögskolan vid Göteborgs universitet | Sven Erik Larsson, utvecklar platsunika måltidsupplevelser och produkter | Magnus Nyman, Wallby säteri | Helene Berg, VD Smålands Turism och Anna Hegethorn, projektledare Smålands Turism.
Varmt välkommen!
Smålands Turisms fokusering på måltidsturismutveckling via affärsutveckling av företag, internationell kommunikation, nätverksuppbyggnad, regional mobilisering och samordning av handlingsplan för måltidsturism har extra finansiering via Tillväxtverket och projektet Hållbar produktutveckling för export.
Måltidsprogrammet Visit Sweden finansieras genom landsbygdsprogrammet och partners.
Läs om programmet; https://corporate.visitsweden.com/kunskap/maltid/maltidsturismprogrammet/ -