vi arrangerar

Workshop, del 1: Kulturarv som besöksmål

 • datum
 • tid
  tisdag, 17:00:00 - 20:00:00
 • plats
  Best Western Plus John Bauer Hotel

om aktiviteten

 • Allt fler turister vill uppleva kultur och ta del av en destinations genuina arv. Genom att utveckla våra hembygdsgårdars aktiviteter har vi möjlighet att erbjuda fler personliga möten i bygdens unika natur och olika kulturmiljöer. Projektet ”Kulturarvet som besöksmål” har startats av Sveriges Hembygdsförbund med syfte att utveckla föreningarnas aktiviteter för att möta den ökade efterfrågan som finns hos besökarna och besöksnäringen.

  Under våren genomförde Smålands Turism AB (länets turismorganisation) tillsammans med länets hembygdsförbund ”Kulturarvet som besöksmål” med en första grupp av föreningar, och nu bjuder vi in till ytterligare en möjlighet att delta. Under fyra workshops får ni möjlighet att öka er kunskap, bygga nya nätverk och utveckla nya eller befintliga besöksanledningar i era respektive föreningar. De frågor som följer med under mötena:

  • Hur kan fler människor få tillgång till kulturarvet?
  • Hur får vi fler att engagera sig i föreningarnas arbete?
  • Hur kan hembygdsrörelsen möta turister och tillresta besökare?

  Mötena leds av erfarna handledare från Graffman AB som skapat denna modell tillsammans med Sveriges Hembygdsförbund. På hembygd.se/turism finns mer information om utbildningen och vad man som förening får ta del av om man vill vara med i ”Kulturarvet som besöksmål”.

  Under våren 2022 deltog bland annat Huskvarna hembygdsförening och här kommer ett citat från en workshopdeltagare:

  ”Det gav råg i ryggen att få veta att Hembygdsrörelsen skattas högt av turistnäringen och att vi inte är ensamma. För mig personligen så drogs jag med av den positiva vågen och vill göra ännu mer!” - Lisbeth Hall.

  När: Tisdagen den 17 januari
  Plats: Best Western Plus John Bauer Hotel, klockan 17.00 – 20.00
  För vem: Du som är involverad i länets hembygdsföreningar.
  Kostnad: Kostnadsfritt
  Anmälan: Anmäl dig till Christina Moths
  christina.moths@smalandsturism.se, mobil 072 644 28 55. Ni får gärna anmäla flera från er hembygdsförening.
  Sista anmälningsdag: Senast en vecka innan workshoptillfället.