we arrange

ATTA Guide Training - guideutbildning

 • date
  -
 • time
  Tuesday,
 • location
  Wallby säteri, Vetlanda

about the event

 • Driver du ett aktivitetsbolag och vill fördjupa dina färdigheter inom guidning?

  Kanske har du redan en guideverksamhet som du vill lyfta till nästa nivå? Eller ligger du i startgroparna av att starta en guideverksamhet?

  I höst kommer vi på Smålands Turism, i samarbete med Adventure Travel Trade Association, att för första gången i Sverige erbjuda ATTA Guide Training, en guideutbildning för dig som vill arbeta mot en internationell marknad.

  vandring i Skirö, norra småland

  ATTA Adventure Travel Trade Association är världens ledande nätverk för guide- och äventyrsreseföretag med medlemmar över hela världen. Organisationens syfte är att främja reseindustrin och utbildning av guider är en viktig del av deras verksamhet.

  Utbildningen har utformats av professionella guider och äventyrsarrangörer och bygger på ISO certifieringen för guider ISO21101. ATTA Guide Training riktar sig till de med viss guideerfarenhet och syftar till att öka kunskapen och finslipa de praktiska färdigheter som krävs för att tillmötesgå den internationella marknaden. Utbildningen är utformad för att bygga vidare på befintlig kompetens och fackkunskap. Utbildningen kommer anpassas till den regionella bakgrund de medverkande har, vilket kartläggs under första delen av guideutbildningen.

  Plats: Wallby Säteri, Vetlanda
  Datum: Utbildningen är uppdelad i två delar, 27-30 aug (frivillig) och 8-11 oktober (obligatorisk)
  Kostnad: Utbildning 7.000 kr (ex moms) per deltagare. Gäller deltagare verksamma i Jönköpings län.
  Anmälan: Antal platser är begränsade! Skicka din anmälan till Johan Delfalk på johan.delfalk@smalandsturism.se

  Lärarna som leder utbildningsdagarna är Jean Claude Razel, Frankrike och Jim Coffey, Kanada.
  Jean Claude Razel
  Jean-Claude har 30 års erfarenhet inom äventyrsbranschen. Det började med bergsklättring men han arbetar nu främst med produktutveckling och säkerhetsfrågor. Jean-Claude föddes i Chamonix, Frankrike men har genomfört natur- och äventyrsresor i över 65 länder. Han är sedan 17 år bosatt i Brasilien.

  Jim Coffey
  Jim från Esprit Whitewater har över 25 års erfarenhet som enpreprenör inom äventyrsresor över hela världen. Han är en dedikerad äventyrare men brinner ännu mer för att utbilda guider över hela världen, med fokus på att skapa högkvalitativa produkter samt plocka fram
  det lokala och genuina i varje produkt.

want to know more?