we are suggesting

Utbilda dig till bagare, mejerist, charkuterist eller bär-, frukt- och grönsaksförädlare!

 • date
 • time
  Monday,
 • location
  Ås, Jämtland

about the event

 • Eldrimner erbjuder ettårig yrkeshögskoleutbildning i mathantverk
  Eldrimners ettåriga yrkeshögskoleutbildning i mathantverk varvar teori och praktik. Du lär dig att skapa produkter med smak, kvalitet och identitet. Du jobbar i huvudsak med lokala råvaror och i mindre skala. Du tillverkar produkter med respekt för naturen, djuren och människor, utan onödiga tillsatser; produkter som går att spåra till sitt ursprung. Kännetecknet för mathantverk är att människans hand och kunnande är närvarande genom hela produktionskedjan.

  Under utbildningen väljer du en av de fyra valbara inriktningarna: mejeri, bageri, charkuteri eller bär-, frukt- och grönsaksförädling.

  Studiestart: 26 augusti 2019
  Utbildningstakt: heltid, 200 poäng, 40 veckor varav praktik 20 veckor
  Utbildningsort: Ås, Jämtland
  Förkunskapskrav: Gymnasieutbildning eller likvärdig kompetens
  Ekonomi: Utbildningen är kostnadsfri och studiemedelsberättigande
  Genomförs av: Eldrimner, Nationellt resurscentrum för mathantverk
  Sista ansökningsdag: 30 april 2019
  Anmälan och mer information om utbildningen hittar du här!

  – För mig gav utbildningen möjlighet att få påbörja en långsiktig dröm från grunden med alla de verktyg och kontakter Eldrimner erbjuder. Under utbildningen fick jag den djupare kunskapen om råvarornas uppbyggnad och hur man ska hantera dem på bästa sätt vilket gör att man får chansen att utvecklas betydligt mer inom sin bransch. Ett stort plus är all den gemenskap som man får under hela utbildningen. Marina Löfgren, före detta elev som jobbar på sin tidigare praktikplats

  – Jag blev så inspirerad och peppad av att gå på Eldrimner och jag fick så många infallsvinklar att det var det som fick mig att våga starta eget. Erika Enckell, mejerist.

  – Utbildningen har gett mig en bra grund att stå på för att verkligen komma igång med mitt företagande. Jag har fått mycket med mig från alla mina praktikplatser, som var av olika karaktär. Det här var ett av mina absolut bästa, mest lärorika och roligaste år. Vi var en skön klass där vi hittade på en massa roligt även utanför skolan och många av oss håller kontakt fortfarande. Utbildningen har även gett mig ett stort och härligt nätverk och kontakter. Agneta Regnér, som valde inriktningen bär-, frukt- och grönsaksförädling.