we arrange

Smålandsdagen 2023

 • date
 • time
  Thursday, 09:30:00 - 16:00:00
 • location
  Astrid Lindgrens Värld

about the event

 • Välkommen till Smålansdagen 2023 för Småland och Öland den 26 oktober 2023 på Astrid Lindgrens värld i Vimmerby. Här träffas vi som jobbar i eller med besöksnäringen i vårt vackra Småland för att utbyta erfarenheter och få verktyg för att utvecklas. Tillsammans gör vi Småland starkare!

  Årets talare är:

  Lottie Knutson - Trendspaningar och insidertips från en hårt prövad reseredaktör och influencer
  Erik Modig - Så når ni fram till era existerande och nya kunder
  Åsa Stengel Egrelius - Sverige är fantastiskt!
  Fredrik Ahlgren - AI och IoT - Framtidens kraftpar: Smarta lösningar för företag

  Under dagen kommer du att få för- och eftermiddagsfika samt lunch, mingel, inspirerande föreläsningar och även en överraskning av Astrid Lindgrens världs härliga teaterteam.

  Lottie Knutson - Moderator

  Lottie Knutson är moderator och föreläsare under Stora besöksnäringsdagen för Småland och Öland. Hon har 35 års erfarenhet från besöksnäringen och jobbar som rådgivare inom konceptutveckling och marknadsföring, reseredaktör, contentskapare i form av foto och video samt föreläsare. Hon har tidigare erfarenhet från Fritidsresor, Ving och SAS och känner Småland sedan barnsben. Hon kommer att hålla ett föredrag om "Trendspaningar och insidertips från en hårt prövad reseredaktör och influencer".

  Erik Modig - Så når ni fram till era existerande och nya kunder

  Det är allt svårare att nå ut med kommunikation. Nya kanaler och ett allt mer överfyllt medialandskap gör att nya och gamla sanningar måste övervägas och omprövas. I denna föreläsning går kommunikationsforskaren Erik Modig igenom vad vi vet om effektiv kommunikation och hur man lyckas att nå fram. Föreläsningen blandar förståelse om hjärnan, förutsättningarna i dagens medialandskap med handfasta tips för hur man lyckas.

  Åsa Stengel Egrelius - Sverige är fantastiskt!

  Hur ser de internationella turisterna på Sverige som resmål? Och vad tänker turisterna om semestrar idag? Åsa Stengel Egrelius, Senior Strategist Public Affairs, Visit Sweden berättar om den senaste faktan från analyserna.

  Fredrik Ahlgren - AI och IoT - Framtidens kraftpar: Smarta lösningar för företag

  Fredrik Ahlgren är lektor vid institutionen för datorvetenskap och mediateknik på Linnéuniversitetet. Han arbetar till största del på tillämpad forskning inom området IoT (Internet of Things) där han leder ett större projekt som riktar sig till att öka konkurrenskraften för företag.

  Bo över i Lilla Staden

  För dig som väljer att innan Smålandsdagen bo på Astrid Lindgrens värld, från onsdagen den 25 oktober, erbjuds en unik upplevelse med middag, presentation, underhållning och övernattning samt frukost i det nybyggda gästboendet Lilla Staden.

  Kostnader

  Pris: Smålandsdagen 26 oktober 650 kr exkl moms per person.

  Tillägg: Övernattning med middag den 25 oktober med boende för en person 1425 kr exkl moms per person.

  Övernattning med middag den 25 oktober med boende för två personer 1170 kr exkl moms per person.

  Önskar du middag utan övernattning blir kostnaden 379 kr exkl moms per person. Ange detta under övrig information i anmälningsformuläret.

  Frågor

  Har du några frågor, kontakta Christina Thorstensson christina@tjugoettkonsulten.se.

  När: Den 26 oktober
  Var: Astrid Lindgrens Värld
  För vem: För dig som jobbar i eller med besöksnäringen
  Sista anmälningsdag: 10 oktober
  Anmälan: Anmäl dig här!