Jönköping lyfts i Visit Swedens nya youtubeserie "Cover Sweden"

  • published

I Visit Swedens senaste kampanj "Cover Sweden" besöker programledaren Erik Ekstrand Jönköping för att leta reda på fotoplatsen för skivomslaget till Cardigans skiva Emmerdale.

Den 5 maj lanserade Visit Sweden de första avsnitten av Cover Sweden – en nyproducerad Youtubeserie där tittaren får följa med på en inspirerande skivomslagsresa/upptäcktsresa genom Sverige. Programledare är Erik Ekstrand och Ayan Jamal och för den musikaliska expertisen står musikjournalisten och författaren Fredrik Strage.

Musik och kända skivomslag ska inspirera svensken till besök
Syftet med kampanjen är att skapa nyfikenhet och öka lusten hos den svenska målgruppen att upptäcka nya semesterfavoriter i Sverige. Genom att utgå från svenska skivomslag vill Visit Sweden på ett annorlunda sätt inspirera till att semestra i Sverige. Kopplingen till musik i olika genrer, former och från olika tider har en stark emotionell dragningskraft hos människor i alla åldrar.

Cover Sweden består av totalt 21 avsnitt från olika platser fördelade över alla regioner i Sverige. Elva avsnitt är nyinspelade med Erik och Ayan, och tio avsnitt är producerade av befintligt film- och bildmaterial. Jönköping är en av de elva platser som fick besök av Erik och filmteamet.

The Cardigans - Emmerdale
Erik letar semestertips vid Vätterns spets. Från den spöklika Tabergsgruvan till dialektmysterier och människans bästa vän på skivomslaget. Frågorna hopar sig. Hur i hela friden uttalar man titanomagnetitolivinit? Och passar Jönköpings kebabsås verkligen till den småländska ostkakan? Få svaren, tipsen och omslagsplatsen i avsnittet om Jönköping!

Tips i avsnittet:

  • Omslagsplats Bråneryd/Huskvarna
  • Tabergs gruva och topp
  • Stadsparken
  • Pizzeria Prima
  • Äppledalen/ Grafitgrå
  • Bryggan Café

Här kan du se alla avsnitt av youtubeserien

Glad man håller i skiva med en hund på
Programledaren Erik Ekstrand besöker Jönköping för att leta rätt på fotoplatsen för Cardigans skiva Emmerdale. © Visit Sweden

want to know more?

  • related

Skicka in din nominering till Årets Turismpris

Trakt forest hotel tar emot pris på scen 2023
Varje år delar vi på Smålands Turism ut Årets Turismpris till företag, organisationer eller föreningar som har gjort avtryck och bidragit till att utveckla besöksnäringen i Jönköpings län. Var med och nominera ett företag inom besöksnäringen som du tycker förtjänar årets pris!

Småland syns i Europeisk media

Ett journalistbesök på Grafitgrå i Kaxholmen. Journalisten fotar ägaren med en växt framför butiken, snö runtomkring dem.
Förra året välkomnade vi drygt 40 journalister och influencers, där majoriteten kom från Tyskland. De nederländska pressutskicken samt en pressresa med fokus familj var några av höjdpunkterna.

200 deltagare på Smålandsdagen 2023!

Erik Modig som står på scenen och föreläser om hur du når ut till nya och befinliga kunder. Publik runtomkring, slides bakom honom, bollformade lampor som hänger över publiken.
Föreläsningar om trender, marknadsföring och AI, mingel med företag inom besöksnäringen och show med Prussiluskan och poliserna Kling och Klang. En fantastisk dag för besöksnäringen i Småland helt enkelt!

Småland hjälper dig att synas online!

två kvinnor pekar på en karta på en mobiltelefon
Nu har vi möjlighet att erbjuda ditt företag hjälp att synas online – helt kostnadsfritt! Träffa våra digitala coacher som tar fram en plan efter just ditt företags utmaningar.

Jönköpings län lockar allt fler utländska besökare

Tysk turist som sitter i en vagn tillsammans med andra turister och fotar älgar på Skullaryds Älgpark.
Trots regn och rusk kom turisterna till Jönköpings län. Nästan hälften av sommarens totala gästnätter spenderades under juli, men under augusti sjönk det rejält. Det största tappet under sommaren var de svenska turisterna, framför allt de som övernattar på camping.

En spirande sommar för Rosenlunds rosarium och herrgård

Rosenlunds herrgård, baksidan
Tillsammans med Destination Jönköping är vi med och utvecklar platsen Rosenlunds rosarium och herrgård. Denna sommar var den första där det erbjöds fasta guidade vandringar samt en mängd nya aktiviteter och evenemang.