De är nominerade till Årets Turismpris i Jönköpings län

  • published

Nu är det officiellt vilka som är nominerade till Årets Turismpris i Jönköpings län 2023! Vi har fått in många fina nomineringar, men det är bara tre som kan gå vidare till finalen.

Årets Turismpris delas årligen ut till ett företag eller organisation som på något sätt under året har bidragit till att utveckla besöksnäringen i Jönköpings län. Priset tilldelas de som genom föredömliga insatser i nytänkande, företagande, hållbarhet, kvalitet och internationalisering har gjort avtryck i länet. Priset belönar utvecklingsinsatser såväl som långvarigt, framgångsrikt arbete och lönsamhet.

De nominerade är…

Isaberg Mountain Resort

Med lyhördhet för marknadens utveckling i kombination med en vilja och ett mod att satsa på nya trender har Isaberg Mountain Resort skapat en attraktiv destination med sport- och äventyrsaktiviteter som lockar besökare året runt. Under året byggde man Skandinaviens största pumptrack, godkänd för världsmästerskap - en produktutveckling och investering som gör avtryck för besöksnäringen i hela regionen. Internationella tävlingar och event kommer att locka många utövare och besökare och sätta Isaberg och regionen på kartan både nationellt och internationellt.

Isaberg har lyckats etablera sig som södra Sveriges största centrum för mountainbike och har blivit ett föredöme och inspirationskälla för andra cykeldestinationer. Genom samverkan lokalt och regionalt med andra besöksnäringsföretag skapas förutsättningar för att satsningarna ska få stor genomslagskraft.

Kontakt: Louise Söderlund
Mailadress: louise@isaberg.com
Telefonnummer: 0705-64 76 67

Trakt Forest Hotel

På en plats som tillhört släkten i generationer har grundarna Sandra och Mattias Sälleteg skapat en ny, unik och hållbar upplevelse. Med en genuin kärlek till naturen har de stärkt sitt erbjudande och utökat verksamheten med fem unika skogssviter i skandinavisk design, ritade av en av Sveriges främsta arkitekter, Gert Wingårdh. Sviterna har byggts med minimal påverkan på den omgivande skogen och inretts med möbler designade och producerade av den lokala möbeldesignskolan. På så sätt har man kombinerat det främsta i modern svenska arkitektur, med lokal modern småländsk design. Svävande en bit över marken och helt integrerade med den omgivande naturen erbjuder sviterna en helt unik upplevelse som styrs av den småländska naturens skiftningar.

I restaurangen tillagas mat från recept som gått i arv från tidigare generationer, med råvaror från omkringliggande gårdar och skogens skafferi. Det unika konceptet lockar både svenska och utländska turister och bidrar till att utveckla besöksnäringen och destinationen i regionen.

Kontakt: Sandra och Mattias Sälleteg
Mailadress: sandra@traktforesthotel.com

Elite Stora hotellet

Med lika delar nytänkande, framåtanda och passion för det lokala har det anrika hotellet tagit en självklar plats i den moderna besöksnäringen.
Genom att lyfta fram och samverka med lokala aktörer, allt från små bagerier som bakar frukostbrödet till kockar som skapar unika menyer och lokala musikartister tar de tillvara platsens unika värden. Med ett öppet sinne för nya idéer har Elite Stora hotellet utvecklat sitt erbjudande bortom den traditionella hotellnäringen och lockar både lokala som tillresta gäster, vilket bidrar till ett levande centrum och stärker Jönköping som platsdestination. Som huvudsponsor för stora evenemang som IronMan och Jönköping Marathon spelar hotellet även en viktig roll för att sätta Jönköping på kartan som evenemangsstad.

Kontakt: Gustav Kalogirou, hotellchef
Mailadress: gustav.kalogirou@elite.se
Telefonnummer: 0735-26 71 24

Den 25 mars ser vi fram emot att presentera vinnaren av Årets Turismpris på Jönköpingsgalan 2023.

De nominerade för Årets Turismpris är Elite Stora Hotellet, Isaberg Mountain Resort och Trakt Forest Hotel. Bilden är tagen den 9 februari på Galabaren. © Smålands Turism

want to know more?

  • related

Skicka in din nominering till Årets Turismpris

Trakt forest hotel tar emot pris på scen 2023
Varje år delar vi på Smålands Turism ut Årets Turismpris till företag, organisationer eller föreningar som har gjort avtryck och bidragit till att utveckla besöksnäringen i Jönköpings län. Var med och nominera ett företag inom besöksnäringen som du tycker förtjänar årets pris!

Småland syns i Europeisk media

Ett journalistbesök på Grafitgrå i Kaxholmen. Journalisten fotar ägaren med en växt framför butiken, snö runtomkring dem.
Förra året välkomnade vi drygt 40 journalister och influencers, där majoriteten kom från Tyskland. De nederländska pressutskicken samt en pressresa med fokus familj var några av höjdpunkterna.

200 deltagare på Smålandsdagen 2023!

Erik Modig som står på scenen och föreläser om hur du når ut till nya och befinliga kunder. Publik runtomkring, slides bakom honom, bollformade lampor som hänger över publiken.
Föreläsningar om trender, marknadsföring och AI, mingel med företag inom besöksnäringen och show med Prussiluskan och poliserna Kling och Klang. En fantastisk dag för besöksnäringen i Småland helt enkelt!

Småland hjälper dig att synas online!

två kvinnor pekar på en karta på en mobiltelefon
Nu har vi möjlighet att erbjuda ditt företag hjälp att synas online – helt kostnadsfritt! Träffa våra digitala coacher som tar fram en plan efter just ditt företags utmaningar.

Jönköpings län lockar allt fler utländska besökare

Tysk turist som sitter i en vagn tillsammans med andra turister och fotar älgar på Skullaryds Älgpark.
Trots regn och rusk kom turisterna till Jönköpings län. Nästan hälften av sommarens totala gästnätter spenderades under juli, men under augusti sjönk det rejält. Det största tappet under sommaren var de svenska turisterna, framför allt de som övernattar på camping.

En spirande sommar för Rosenlunds rosarium och herrgård

Rosenlunds herrgård, baksidan
Tillsammans med Destination Jönköping är vi med och utvecklar platsen Rosenlunds rosarium och herrgård. Denna sommar var den första där det erbjöds fasta guidade vandringar samt en mängd nya aktiviteter och evenemang.