Planerade insatser för att stötta besöksnäringen under 2021

  • published

Pandemin har tvingat oss alla att ställa om och hålla ut. För att stötta företagarna inom Jönköpings län planerar Smålands Turism ett antal aktiviteter.

Inspirerande föreläsningsserie:
• En gång per månad bjuder vi in till föreläsningar med teman som ska stärka oss i pandemin. Inplanerade datum är 8/3, 12/4 och 10/5.

Marknadsanalyser:
• Ny marknadsanalys för mötesindustrin om vad länets konferensköpare efterfrågar - Inplanerat datum den 17/2.
• Rapport om nya resetrender för 2021, vi kommer erbjuda föreläsningen igen i mars.
• Vi har mycket material på Smålands Turism som vi inte tillåts sprida på vår webbsida. Ring gärna vår VD, Helene Berg om du har behov av kunskap om hur omvärlden ser ut.

Utbildningar:
• Under våren planerar vi erbjuda digitala utbildningar inom sociala medier, fotografera med mobilen, modern konferensteknik etc.
• Under tiden tipsar vi om Linnéuniversitets digitala distansutbildningar. De erjuder nio korta, kompetenshöjande utbildningar för besöks- och kulturnäringen. Utbildningarna är kostnadsfria tack vare Familjen Kamprads stiftelse. Läs mer på: lnu.se/besoksnaringen

Att ställa om, utveckla och förädla:
• Vi har förstått att behovet av individuell coachning är stort just nu. Därför arbetar vi med att ta fram en lista på rekommenderade konsulter vars hjälp ni kostnadsfritt kan åberopa ett visst antal timmar från.
• Regionens Företagsjour är tillgänglig kostnadsfritt till och med den 30/6.
Du kan alltid ta kontakt med jouren, även innan du hamnat i en krissituation. Flera hotell berättar att de är mycket nöjda med Regionens Företagsjour i deras stöttning och hjälp att ställa om sin verksamhet. Läs mer på: www.rjl.se/Foretagsjouren

Konferens, event och möten:
• Smålands Turism planerar en kampanj på LinkedIn för att synliggöra Smålands konferensanläggningar och att vi i Småland har tänkt till. Hjälp oss gärna att sprida kampanjfilmerna!
• Tillsammans med Destination Jönköping erbjuder vi kunskap från företagen Kairos Future, Placebrander och gr8 meetings. Håll utkik efter mer information i våra konton i sociala medier. Instagram och Facebook.
• Destination Jönköping samarbetar med 4 andra svenska kommuner kring hybridmöten. Läs mer här: www.destinationjonkoping.se/hybrida-moeten

Mat och måltidsupplevelser:
• Nätverket Autentiska måltidsupplevelser fortsätter och är en enorm kunskapskälla och inspiration för produktutveckling. Välkommen att kontakta projektledare Anna Hegethorn för coachningshjälp.
• Ta gärna del av kunskapen som finns på Visit Swedens kunskapsbank. Läs mer på: www.corporate.visitsweden.com/kunskap/maltid
• Vi deltar i Visit Swedens planerade kampanjer för 2021. Dels med fokus på drycker i en fortsättning av kampanjen "Sweden - The Edible Country", och dels i en ny kampanj tillsammans med den svenska influencern Plantbased by Thess.

Unika boenden:
• Inplanerad träff den 18/5 som både vänder sig till nätverket "Unika boenden" och till dig som är intresserade.
Mer information kommer.

Cykelturism:
• Drömmen om ”Norra Europas främsta cykeldestination” lever kvar trots pandemin. Just nu ligger mycket fokus på Hestra-området med Gnosjö/Gislaved.

Marknadsföring:
• Vi fortsätter arbetet med att marknadsföra Småland i Tyskland, Danmark och Nederländerna.
• Vi hoppas på att kunna fortsätta marknadsföra vårt län tillsammans med Småland på den svenska marknaden även inför sommaren 2021. Vi inväntar besked om finansiellt bidrag från Region Jönköpings län.

Destinationsutveckling:
• Vi har pågående samtal om utveckling och strategier tillsammans med sex kommuner i Jönköpings län.

Par håller hand
Tillsammans stöttar vi besöksnäringen. © Day fotografi
  • related

Skicka in din nominering till Årets Turismpris

Trakt forest hotel tar emot pris på scen 2023
Varje år delar vi på Smålands Turism ut Årets Turismpris till företag, organisationer eller föreningar som har gjort avtryck och bidragit till att utveckla besöksnäringen i Jönköpings län. Var med och nominera ett företag inom besöksnäringen som du tycker förtjänar årets pris!

Småland syns i Europeisk media

Ett journalistbesök på Grafitgrå i Kaxholmen. Journalisten fotar ägaren med en växt framför butiken, snö runtomkring dem.
Förra året välkomnade vi drygt 40 journalister och influencers, där majoriteten kom från Tyskland. De nederländska pressutskicken samt en pressresa med fokus familj var några av höjdpunkterna.

200 deltagare på Smålandsdagen 2023!

Erik Modig som står på scenen och föreläser om hur du når ut till nya och befinliga kunder. Publik runtomkring, slides bakom honom, bollformade lampor som hänger över publiken.
Föreläsningar om trender, marknadsföring och AI, mingel med företag inom besöksnäringen och show med Prussiluskan och poliserna Kling och Klang. En fantastisk dag för besöksnäringen i Småland helt enkelt!

Småland hjälper dig att synas online!

två kvinnor pekar på en karta på en mobiltelefon
Nu har vi möjlighet att erbjuda ditt företag hjälp att synas online – helt kostnadsfritt! Träffa våra digitala coacher som tar fram en plan efter just ditt företags utmaningar.

Jönköpings län lockar allt fler utländska besökare

Tysk turist som sitter i en vagn tillsammans med andra turister och fotar älgar på Skullaryds Älgpark.
Trots regn och rusk kom turisterna till Jönköpings län. Nästan hälften av sommarens totala gästnätter spenderades under juli, men under augusti sjönk det rejält. Det största tappet under sommaren var de svenska turisterna, framför allt de som övernattar på camping.

En spirande sommar för Rosenlunds rosarium och herrgård

Rosenlunds herrgård, baksidan
Tillsammans med Destination Jönköping är vi med och utvecklar platsen Rosenlunds rosarium och herrgård. Denna sommar var den första där det erbjöds fasta guidade vandringar samt en mängd nya aktiviteter och evenemang.