Isaberg vann utmärkelsen "Årets skidanläggning 2022"

  • published

Vid skidanläggningarnas branschorganisation SLAOs årsmöte den 9 maj tilldelades Isaberg, i hård konkurrens med SkiStar Sälen och Tänndalen, priset som Årets skidanläggning 2022.

Priset tilldelas en skidanläggning för ett utomordentligt engagemang och en idérikedom som bidragit till att utveckla branschen - verksamhetsmässigt eller geografiskt - långt utöver det vanliga.

Motivering
Skidåkning, äventyrsgolf och rodel – så kan det låta när Isaberg Mountain Resort tar sig an mildare vintrar med både vita och gröna aktiviteter på menyn. Isaberg Mountain Resort inspirerar hela Skidsverige med modiga grepp som överbryggar säsongsgränserna. Rodelbana, höghöjdsbana, MTB-leder och inte minst superbackar fyller berget med besökare, året om. Och Isaberg rör sig ivrigt vidare med satsningar på teknik, personal och boenden. Södra Sveriges skid- och friluftsfantaster tackar och tar emot.

Louise Söderlund, VD Isaberg säger:
En sån här dag är vi såklart jätteglada och stolta. Att en liten aktör i söder kan mäta sig med jättarna i norr är en stor uppmuntran för hela teamet här på Isaberg.
Men egentligen möter vår fantastiska personal uppskattning varje dag av våra besökare. Det har lett till en positiv utveckling av både besökarantal och ekonomi, vilket i sin tur gjort att vår modiga styrelse godkänt de stora investeringar som gjorts i anläggningen. Framgång föder framgång, helt enkelt!

Isaberg
Isaberg Mountain Resort är en småländsk sport- och fritidsanläggning med året runt-verksamhet som drivs gemensamt av olika intressenter i området kring berget. Vintertid är huvudattraktionen södra Sveriges största skidanläggning, med upp emot 150.000 gästbesök en bra vinter. Sommartid har anläggningen gått från naturnära stillsam rekreation till ett eldorado av sport- och äventyrsaktiviteter för aktiv fritid. De har bland annat etablerat sig som ett centrum för Mountainbike i södra Sverige.
Här kan du läsa mer om Isaberg

Tre glada pristagare, längst till vänster Hugo Andersson, drift, Ulf Andersson, driftschef och Louise Söderlund, VD.
  • related

Skicka in din nominering till Årets Turismpris

Trakt forest hotel tar emot pris på scen 2023
Varje år delar vi på Smålands Turism ut Årets Turismpris till företag, organisationer eller föreningar som har gjort avtryck och bidragit till att utveckla besöksnäringen i Jönköpings län. Var med och nominera ett företag inom besöksnäringen som du tycker förtjänar årets pris!

Småland syns i Europeisk media

Ett journalistbesök på Grafitgrå i Kaxholmen. Journalisten fotar ägaren med en växt framför butiken, snö runtomkring dem.
Förra året välkomnade vi drygt 40 journalister och influencers, där majoriteten kom från Tyskland. De nederländska pressutskicken samt en pressresa med fokus familj var några av höjdpunkterna.

200 deltagare på Smålandsdagen 2023!

Erik Modig som står på scenen och föreläser om hur du når ut till nya och befinliga kunder. Publik runtomkring, slides bakom honom, bollformade lampor som hänger över publiken.
Föreläsningar om trender, marknadsföring och AI, mingel med företag inom besöksnäringen och show med Prussiluskan och poliserna Kling och Klang. En fantastisk dag för besöksnäringen i Småland helt enkelt!

Småland hjälper dig att synas online!

två kvinnor pekar på en karta på en mobiltelefon
Nu har vi möjlighet att erbjuda ditt företag hjälp att synas online – helt kostnadsfritt! Träffa våra digitala coacher som tar fram en plan efter just ditt företags utmaningar.

Jönköpings län lockar allt fler utländska besökare

Tysk turist som sitter i en vagn tillsammans med andra turister och fotar älgar på Skullaryds Älgpark.
Trots regn och rusk kom turisterna till Jönköpings län. Nästan hälften av sommarens totala gästnätter spenderades under juli, men under augusti sjönk det rejält. Det största tappet under sommaren var de svenska turisterna, framför allt de som övernattar på camping.

En spirande sommar för Rosenlunds rosarium och herrgård

Rosenlunds herrgård, baksidan
Tillsammans med Destination Jönköping är vi med och utvecklar platsen Rosenlunds rosarium och herrgård. Denna sommar var den första där det erbjöds fasta guidade vandringar samt en mängd nya aktiviteter och evenemang.