LinkedIn som säljkanal

  • published

Under ledning av Ida Boman, Social Media Specialist på Toxic Interactive Solutions har ett 15-tal företagare i länet fått ökad kunskap om LinkedIn och hur de kan förstärka företagets profil med sin personliga profil genom att bygga och vårda relationer för att öka företagets försäljning.

LinkedIn är Sveriges femte största sociala plattform som fokuserar på yrkesliv och karriär och är ett bra medium för att nå ut till näringslivet med sitt varumärke. Genom att jobba smart med både företagets profil och din personliga profil stärker du ditt budskap utan att upplevas som "alltför" säljande.

Utbildning i tre steg
Utbildningen bestod av föreläsning följt av frågestund och därefter individuell coachning där deltagarna kunde checka av punkterna på checklistorna för företagets profil samt den personliga profilen som de fått för att försäkra sig om att alla delarna finns med. De fick även med sig viktiga nyckeltal att hålla koll på, för att försäkra sig om att de gör rätt saker. Att kunna utvärdera sina inlägg är avgörande för framgång i sociala medier. En viktig hjälp är Social Selling Index, ett kostnadsfritt verktyg som alla på LinkedIn har tillgång till.

Rätt budskap på rätt plats
Ida Boman betonar vikten av att synas och höras med rätt budskap på rätt plats och att det ska vara win - win för båda parter. En bra grundregel är 80-20 regeln, vilket innebär att 80% av dina inlägg ska vara värdeskapande. Då har du 20% utrymme för rent säljande inlägg. Genom att använda din personliga profil till rent socialiserande där du skapar relationer från ett personligt perspektiv så kan du använda din företagssida till att informera och skapa säljande inlägg. Företagssidan är mer officiell och kan ses som företagets skyltfönster.

Nyckelorden Publicera - Engagera - Konversera
Grundregeln för alla inlägg på sociala medier handlar om att konversera och skapa engagemang för att få fler följare och större räckvidd. En förutsättning för detta är att känna sin målgrupp och veta vad de uppskattar. Ida Boman tipsar om att välja ut 3 - 5 teman med tillhörande hashtags som du och ditt företag pratar om för att skapa en röd tråd genom hela innehållet.

Här kan du läsa mer om Toxic Interactive Solutions

Ida Boman, Social Media Specialist på Toxic och den som höll i vår utbildning. © Deniesé Thorvaldsson

want to know more?

  • related

Filmbyn Småland vinnare av Årets Turismpris

Representanter från Filmbyn med Helene Berg och ordförande
Med stor respekt för det Småländska arvet och innovativa arbetet med filmer från Astrid Lindgrens berättelser kammade Filmbyn Småland hem Årets Turismpris som presenterades på Werket i Jönköping.

Skicka in din nominering till Årets Turismpris

Trakt forest hotel tar emot pris på scen 2023
Varje år delar vi på Smålands Turism ut Årets Turismpris till företag, organisationer eller föreningar som har gjort avtryck och bidragit till att utveckla besöksnäringen i Jönköpings län. Var med och nominera ett företag inom besöksnäringen som du tycker förtjänar årets pris!

Småland syns i Europeisk media

Ett journalistbesök på Grafitgrå i Kaxholmen. Journalisten fotar ägaren med en växt framför butiken, snö runtomkring dem.
Förra året välkomnade vi drygt 40 journalister och influencers, där majoriteten kom från Tyskland. De nederländska pressutskicken samt en pressresa med fokus familj var några av höjdpunkterna.

200 deltagare på Smålandsdagen 2023!

Erik Modig som står på scenen och föreläser om hur du når ut till nya och befinliga kunder. Publik runtomkring, slides bakom honom, bollformade lampor som hänger över publiken.
Föreläsningar om trender, marknadsföring och AI, mingel med företag inom besöksnäringen och show med Prussiluskan och poliserna Kling och Klang. En fantastisk dag för besöksnäringen i Småland helt enkelt!

Småland hjälper dig att synas online!

två kvinnor pekar på en karta på en mobiltelefon
Nu har vi möjlighet att erbjuda ditt företag hjälp att synas online – helt kostnadsfritt! Träffa våra digitala coacher som tar fram en plan efter just ditt företags utmaningar.

Jönköpings län lockar allt fler utländska besökare

Tysk turist som sitter i en vagn tillsammans med andra turister och fotar älgar på Skullaryds Älgpark.
Trots regn och rusk kom turisterna till Jönköpings län. Nästan hälften av sommarens totala gästnätter spenderades under juli, men under augusti sjönk det rejält. Det största tappet under sommaren var de svenska turisterna, framför allt de som övernattar på camping.