Småland syns i Europeisk media

  • published

Förra året välkomnade vi drygt 40 journalister och influencers, där majoriteten kom från Tyskland. De nederländska pressutskicken samt en pressresa med fokus familj var några av höjdpunkterna.

Så många pressbesök blev det

Hela två tredjedelar av materialet som våra gästande journalister producerade var artiklar och blogginlägg, publicerade både i tryckt och digital form. Influencers stod för en tredjedel, och spred bilden av Småland i sina kanaler på sociala medier.

Pressnyheter som tar fart i Nederländerna

Våra insatser i Nederländerna gjordes tillsammans med Blekinge, Skåne och Halland och ledde till ett fantastiskt pressvärde på 15 miljoner SEK. Det blev totalt 90 artiklar med en imponerande räckvidd på nästan 115 miljoner.

Tysk familjepressresa gjorde succé

En av årets tyska pressresor stack ut ordentligt. Här var inriktningen barn & familj och tre journalister var på plats och upplevde våra omgivningar. Denna resa resulterade i hela 11 artiklar för olika medier och nådde sammanlagt 1,2 miljoner tyskar. Pressvärdet hamnade här på 5,2 miljoner!

Tack till alla er företag som alla tagit emot på ett mycket fint sätt – vi ser fram emot ännu mer framgång och uppmärksamhet för norra Småland detta året!

Ett journalistbesök på Grafitgrå i Kaxholmen. Journalisten fotar ägaren med en växt framför butiken, snö runtomkring dem.
Sammanlagt har förra årets journalister utforskat norra Småland under 107 dagar. © Smålands Turism

want to know more?

  • related

Filmbyn Småland vinnare av Årets Turismpris

Representanter från Filmbyn med Helene Berg och ordförande
Med stor respekt för det Småländska arvet och innovativa arbetet med filmer från Astrid Lindgrens berättelser kammade Filmbyn Småland hem Årets Turismpris som presenterades på Werket i Jönköping.

Skicka in din nominering till Årets Turismpris

Trakt forest hotel tar emot pris på scen 2023
Varje år delar vi på Smålands Turism ut Årets Turismpris till företag, organisationer eller föreningar som har gjort avtryck och bidragit till att utveckla besöksnäringen i Jönköpings län. Var med och nominera ett företag inom besöksnäringen som du tycker förtjänar årets pris!

200 deltagare på Smålandsdagen 2023!

Erik Modig som står på scenen och föreläser om hur du når ut till nya och befinliga kunder. Publik runtomkring, slides bakom honom, bollformade lampor som hänger över publiken.
Föreläsningar om trender, marknadsföring och AI, mingel med företag inom besöksnäringen och show med Prussiluskan och poliserna Kling och Klang. En fantastisk dag för besöksnäringen i Småland helt enkelt!

Småland hjälper dig att synas online!

två kvinnor pekar på en karta på en mobiltelefon
Nu har vi möjlighet att erbjuda ditt företag hjälp att synas online – helt kostnadsfritt! Träffa våra digitala coacher som tar fram en plan efter just ditt företags utmaningar.

Jönköpings län lockar allt fler utländska besökare

Tysk turist som sitter i en vagn tillsammans med andra turister och fotar älgar på Skullaryds Älgpark.
Trots regn och rusk kom turisterna till Jönköpings län. Nästan hälften av sommarens totala gästnätter spenderades under juli, men under augusti sjönk det rejält. Det största tappet under sommaren var de svenska turisterna, framför allt de som övernattar på camping.

En spirande sommar för Rosenlunds rosarium och herrgård

Rosenlunds herrgård, baksidan
Tillsammans med Destination Jönköping är vi med och utvecklar platsen Rosenlunds rosarium och herrgård. Denna sommar var den första där det erbjöds fasta guidade vandringar samt en mängd nya aktiviteter och evenemang.