Rapport från nederländska pressbesök

  • published

En viktig kanal för att nå ut med vårt marknadsbudskap är press och media. Under 2017 resulterade det i rekordmånga besök – närmare 60 journalister besökte vår del av Småland. Utav dessa var 9 från Nederländerna.

Resultatet visar sig i notiser och artiklar både digitalt och på print i många olika magasin och dagstidningar. Många av våra journalister har även egna kanaler (bloggar och sociala medier), där man också kan följa dem.

Ett av Hollands stora campingmagasin ”Kamperauto”, med journalist Martijn Lamme och fotograf Marjam, kom till oss i mitten av juli. De körde upp själva till Sverige, och bodde i husvagn i Jönköpings län, både på Habo camping och i Gränna. Från detta besök bloggares det flitigt, och ett reportage kommer att publiceras i Kamperauto under våren 2018.

Här kan du läsa vad de skrev om Småland i sin blogg:
Metdecamper.nl
Metdecamper.nl
Metdecamper.nl
Metdecamper.nl

Vi fick också ett pressbesök från den holländska bloggaren Vera van Biesen från https://www.gezinopreis.nl/. Hon åkte med sin man och 2 barn och ville kombinera sin semester med bra blogginlägg om Småland. Vera med familj besökte bland annat Hagårds Lagård, Kyrkekvarn, Jönköping, Åsens by, Gränna/Visingsö, Eksjö, Skullaryds Älgpark, Mariannelunds karamellkokeri och Filmbyn Småland.

Några exempel på hennes inlägg:
Gezinopreis.nl
Gezinopreis.nl

I juni hade vi också besök från de väletablerade, holländska magasinen Libelle/Seasons/Delicious och journalisten Mirjam Enzerink, tillsammans med den erkända fotografen Pauline Joosten. Det var en samordnad resa med Västsverige och de besökte bland annat Tage Andersens Gunillaberg, då ett trädgårdsreportage stod på agendan. På egen hand besökte de också Rosenlunds Rosarium, Visingsö Trädgård och Rudenstams, innan det var dags att lämna Småland. Reportagen kommer att publiceras våren 2018.

Dessutom besöktes Småland under sommaren av två journalister från National Geographics och Volkskrant, som genom att ta del av den småländska naturen och dess erbjudanden, spred Smålandstexterna via Visit Sweden och deras mediekontakter.

want to know more?

  • related

Locka nederländska turister utifrån intresse

En mamma och dotter på ca 2 år som får en guidad tur på Store mosse. De sitter på spångade leder och har hukat ner sig för att inspektera mossan.
Nästan 90% av nederländska resenärer är intresserade av Sverige, och Småland står ofta högt på deras önskelista. Vår region erbjuder den perfekta kombinationen av natur, äventyr och vandring, något som den nederländska turisten älskar.

Trender kring den tyska turisten 2024

Två personer som cyklar förbi en röd stuga med vita knutar i Småland en sommardag.
Att resa på egen hand, att få långvariga effekter av resan och att resa omsorgsfullt är några av årets trender kring resande för den tyska turisten. Här är sju trendspaningar att använda dig av när du utvecklar nya produkter och marknadsför din verksamhet mot den tyska målgruppen.

200 deltagare på Smålandsdagen 2023!

Erik Modig som står på scenen och föreläser om hur du når ut till nya och befinliga kunder. Publik runtomkring, slides bakom honom, bollformade lampor som hänger över publiken.
Föreläsningar om trender, marknadsföring och AI, mingel med företag inom besöksnäringen och show med Prussiluskan och poliserna Kling och Klang. En fantastisk dag för besöksnäringen i Småland helt enkelt!

Nytänk gav lyckat resultat i sverigekampanj

Kvinna med cykel på brygga vid vatten
För årets sverigekampanj valde vi att satsa på att nå våra målgrupper på ett nytt sätt och på en ny plattform – nämligen TikTok. Att vara första region i Sverige att satsa på en strategi på TikTok visade sig vara ett bra beslut!

Trender och spännande möten på världens största resemässa

Inne på ITB mässan i Berlin. Vi ser Visit Swedens monter med resterande svenska regioner.
”Welcome back World” – dessa var orden deltagare möttes av på världens största resemässa ITB, som i år arrangerades fysiskt för första gången sedan 2019. Hela Småland delade ett gemensamt bord där både förbokade och spontana möten ägde rum, med researrangörer, press och andra intressenter.

Tyska trendspaningar 2023

Familj som campar i sin husbil på sommaren med natur och vatten runtomkring dem.
Tre trendspaningar kring den tyska resenären är att de kommer i högre grad kunna jobba på avlägsen plats, de vill ha mer hälsoinspirerade resor och förväntar sig en hög standard på de boenden som de väljer ut. Även camping är något som trendar för målgruppen.