Upplevelseappen Småländska skatter

  • published

Med hjälp av appen "Småländska skatter" ska Småland bli det naturliga semestermålet för hela familjen. Genom appen kan svenska turister upptäcka Smålands besöksmål samtidigt som användaren samlar poäng genom att utföra uppdrag.

Sommarens nyhet för semesterfirare är appen Småländska skatter som erbjuder turisten ett gäng härliga upplevelser i Jönköpings län. Appen blir en förlängd arm av kampanjsajten guide.visitsmaland.se som leder in turisten till olika typer av upplevelser genom ett flertal val.

Appen riktar sig till barnfamiljer men går att göra oavsett ålder. I appen används typiska småländska ikoner där exempelvis polkagrisen, ostkakan och sagoprinsessan kommer till liv. Användaren kan även samla märken i en speldel som går ut på att samla poäng genom att utföra uppdrag, allt kopplat till platser och företag i Jönköpings län. Turisten kommer att få tips på aktiviteter och besöksmål som caféer, vandringsleder, kulturhistoriska platser och mycket mer. Totalt finns 100 uppdrag att genomföra i appen.

Välkända Youtubers guidar
Efter lansering av appen kommer flertalet inspiratörer att upptäcka småland med hjälp av appen. En av dem är Youtubern Tomu med över 300 000 följare i kanalen. Förutom Tomu kommer även den lokale cyklisten Elna Dahlstrand tillsammans med sin dotter Lovis testa på appen och Grännabon Linnéa Rolfsson som driver Instagramkontot Hemlikheter.

Appen och kampanjsajten guide.visitsmaland.se är en del av Smålands Turisms arbete med att stötta företagarna inom besöksnäringen i Jönköpings län.

Ladda ner appen
Ladda ner appen i din Play butik eller Appstore.

Så här kan du vara med
Kampanjsajten guide.visitsmaland.se från tidigare år kommer att återanvändas med ett par uppdateringar. Här finns utrymme för alla inom besöksnäringen i Jönköpings län att vara med utan kostnad.

Företag som inte finns representerade på kampanjsajten sedan tidigare är välkomna att fylla i formuläret här: guide.visitsmaland.se/bidra.

Vill du uppdatera informationen om ditt företag?
Maila sol.alnesten@bolt.se för att få inloggningsuppgifter och uppdatera din information. Invänta ett svar inom 24 timmar, annars kontakta Sol på Bolt Kommunikation, vår samarbetspartner, via mail igen, eller telefon 036-16 24 55.

Deadline
Annonserna för kampanjen börjar rulla i mitten av juni. Därför är det bra att du fyller i information om ditt företag på kampanjsajten så snart du kan.

Hand som håller upp mobil med appen Småländska skatter i skärmen. En grön äng i bakgrunden.
Ladda ner appen Småländska skatter. © Bolt kommunikation

want to know more?

  • related

Skicka in din nominering till Årets Turismpris

Trakt forest hotel tar emot pris på scen 2023
Varje år delar vi på Smålands Turism ut Årets Turismpris till företag, organisationer eller föreningar som har gjort avtryck och bidragit till att utveckla besöksnäringen i Jönköpings län. Var med och nominera ett företag inom besöksnäringen som du tycker förtjänar årets pris!

Småland syns i Europeisk media

Ett journalistbesök på Grafitgrå i Kaxholmen. Journalisten fotar ägaren med en växt framför butiken, snö runtomkring dem.
Förra året välkomnade vi drygt 40 journalister och influencers, där majoriteten kom från Tyskland. De nederländska pressutskicken samt en pressresa med fokus familj var några av höjdpunkterna.

200 deltagare på Smålandsdagen 2023!

Erik Modig som står på scenen och föreläser om hur du når ut till nya och befinliga kunder. Publik runtomkring, slides bakom honom, bollformade lampor som hänger över publiken.
Föreläsningar om trender, marknadsföring och AI, mingel med företag inom besöksnäringen och show med Prussiluskan och poliserna Kling och Klang. En fantastisk dag för besöksnäringen i Småland helt enkelt!

Småland hjälper dig att synas online!

två kvinnor pekar på en karta på en mobiltelefon
Nu har vi möjlighet att erbjuda ditt företag hjälp att synas online – helt kostnadsfritt! Träffa våra digitala coacher som tar fram en plan efter just ditt företags utmaningar.

Jönköpings län lockar allt fler utländska besökare

Tysk turist som sitter i en vagn tillsammans med andra turister och fotar älgar på Skullaryds Älgpark.
Trots regn och rusk kom turisterna till Jönköpings län. Nästan hälften av sommarens totala gästnätter spenderades under juli, men under augusti sjönk det rejält. Det största tappet under sommaren var de svenska turisterna, framför allt de som övernattar på camping.

En spirande sommar för Rosenlunds rosarium och herrgård

Rosenlunds herrgård, baksidan
Tillsammans med Destination Jönköping är vi med och utvecklar platsen Rosenlunds rosarium och herrgård. Denna sommar var den första där det erbjöds fasta guidade vandringar samt en mängd nya aktiviteter och evenemang.