Vilken dag det blev! Mitt i Äppledalen, hos Rudenstams, arrangerade vi i början av juni en kunskapsdag om måltidsturism, där föreläsningar varvades med måltidsupplevelser.
Som en uppstart på en större satsning för ökad måltidsturism i vår region fick deltagarna under inspirationsdagen Autentiska måltidsupplevelser ta del av en mängd matnyttigheter. Både teori och praktik. Föreläsarna, alla med olika specialistområden, och med kocken Paul Svensson som affischnamn, delade med sig av inspiration, forskning, omvärldsanalyser och konkreta exempel.
Hela dagens meny var komponerad av Paul Svensson, utifrån en välfylld råvarukorg med vår regions finaste råvaror och smakbärare. Detta förstärkte föreläsarnas budskap – att få veta ursprunget, platsen och historien bakom det man äter påverkar alltid smakupplevelsen.
Smålands Turism fortsätter sin satsning på produktutveckling och innovation inom måltidsturism redan i höst. Med start i slutet av september kör vi igång en special Kurbits Export med tema måltidsupplevelser för tio dedikerade företag som vill utveckla nya, efterfrågade måltidsupplevelser med sikte på fler utländska besökare.