Nytänk gav lyckat resultat i sverigekampanj

  • published

För årets sverigekampanj valde vi att satsa på att nå våra målgrupper på ett nytt sätt och på en ny plattform – nämligen TikTok. Att vara första region i Sverige att satsa på en strategi på TikTok visade sig vara ett bra beslut!

Visit Småland gör entré på TikTok
På TikTok har vi skapat videos med fokus på människor, berättelser och genuina tips och genom att hänga på trender har vi nått ut till en intresserad målgrupp som visat stort engagemang. Förutom TikTok så har vi även annonserat samma videos på Meta (Instagram och Facebook) vilket har ökat spridningen av vårt innehåll och gett oss ett ännu bättre resultat. Total har våra videos och annonser visats 3 miljoner gånger på TikTok, Instagram och Google!
Två videor som fått extra bra engagemang är en video från Husqvarna Museum med längst visningstid och 156 000 visningar, och en video med Börje från Börjes Slipsmuseum utanför Eksjö med 87 000 visningar och som nått en hook rate på hela 60%, vilket betyder att 60% av de som spelat videon har sett 3 sekunder eller mer.
Även de videos som årets influencers, Elna Dahlstrand, Linnéa Rolfsson och Lottie Knutson, skapat har nått bra resultat. Särskilt bra har det gått för de videos som publicerats som collab, dvs att ett influencerkonto publicerat innehållet tillsammans med vårt konto Visit Småland.

Google fångar upp de med Smålandintresse
Under tre år har vi byggt upp vår svenska kampanjsida med ett brett innehåll av guider och tips samt listning av besöksnäringsföretag i länet. Tack vare en bra grund fortsätter besökare att hitta till sidan och under sommarens kampanj förstärkte vi även med annonser på Google som visas för upp de som söker efter boenden, restauranger och saker att göra under sin semester i Småland. Besökarna på kampanjsidan kommer främst från storstäderna Stockholm, Göteborg och Malmö.

Årets influencers
Precis som tidigare satsar vi på att ha långsiktiga och återkommande samarbeten med våra influencers.

I år är det fjärde året som vi samarbetar med Elna Dahlstrand. Smålänningen och MTB-coachen Elna har stenkoll på vad cykelturisten attraheras av och är van att skapa värdefullt innehåll för hennes egna trogna följare.
Elnas guidesidor: Cykla MTB med Elna i Småland
Cykla MTB med familj och barn
Slingrande cykelvägar på grus och asfalt med Elna
Cykla i Småland med Elna och Nassim
@elnadahlstrand

Även Linnéa Rolfsson, kreatören uppvuxen på Visingsö, har vi samarbetat med under ett par år. Med vackra bilder och träffsäkra texter delar hon med sig av sina personliga favoriter att besöka med familj och vänner.
Linnéas guidesida: Linnéas del av Småland
@hemlikheter

Lottie Knutson är tillbaka i Småland! Den här gången fokuserar Lottie på second hand och återbruk när hon tipsar om de bästa sätten att uppleva småländsk design på.
Lotties guidesidor: Lotties småskaliga second hand-resa
Lottie upptäcker småländska designskatter
Lottie Knutsons smakresa i Småland

Årets sverigekampanj pågick mellan maj-slutet av augusti.

Kvinna med cykel på brygga vid vatten
Linnéa Rolfsson är en av årets influencers för Visit Småland. © Linnéa Rolfsson

want to know more?

  • related

En tysk säsong på framfart

Efter inspirerande och givande dagar på ITB-mässan kan vi konstatera att den tyska turistens intresse för Sverige blomstrar. Trenderna håller i sig, och efterfrågan på svenska upplevelser ökar – vi seglar i medvind.

Här är de nominerade till Årets Turismpris 2022!

Äntligen får vi presentera kandidaterna till Årets Turismpris 2022. Stort grattis till de tre finalisterna som alla har gjort avtryck och bidragit till att utveckla besöksnäringen i Jönköpings län.

Grännas polkagrisar och unik cykelupplevelse lyfts i kampanj på TripAdvisor

Nu pågår en Sverigekampanj på Tripadvisor - en av världens största reseplattformar. I samverkan med Visit Sweden och andra regioner presenterar vi Sveriges utbud inom natur, mat, kultur och design för utländska turister. Från vårt län lyfter vi Grännas kända polkagrisar och Cykla i Filmlandskapet.

Utveckla naturnära måltidsupplevelser

matlagning i naturen
Intresset för och längtan efter vacker och unik natur, hållbarhet samt naturlig, hälsosam mat och dryck, tycks stadigt öka. Resenärer söker efter naturnära måltidsupplevelser och i Visit Swedens en timmes långa föreläsning får du inspiration för att möta deras efterfrågan.

Småland matchar tyskarnas resedröm även efter pandemin

Branschens trender är entydiga: tyskarna längtar efter att få resa men förväntar sig större flexibilitet, trygghet och säkerhet än tidigare. Det framgick på ITB, världens största fack- och konsumentmässa för turism, som i år var helt digital.

Nu är det läge att inspirera tyskarna inför semestern!

Tyskarna bokar vanligtvis sin sommarsemester redan i november, men till följd av pandemin väljer många att avvakta. Däremot har det nedstängda samhället och begränsade sociala kontakter bidragit till att många längtar bort och letar inspiration inför nästa resa. Nu har du chans att fånga upp dem!