Ta fram styrkan inom dig

  • published

Den 4 februari bjöd Smålands Turism in till en digital föreläsning med Susanne Pettersson. Föreläsningen ”Ta fram styrkan inom dig” handlade om att vi alla har förmågan att ta fram styrkan inom oss. Den handlar även om tron på sig själv, att följa sina drömmar och att ingenting är omöjligt.

Susanne Petterssons föreläsning var den första i en föreläsningsserie om flera som vi kommer att anordna i vår. Susanne har blivit utsedd till årets kvinnliga talare 2018 och jobbar med mental coachning av idrottsmän, ledare, organisationer och företag. Hennes motto är att ”göra andra människor till hjältar”.

Precis som med allt annat krävs det träning för att bli mentalt stark. Att känna kraft och hitta styrka när det går bra är enkelt. Det är vid motgångar vår mentala styrka sätts på prov. Genom rätt verktyg kan vi alla lära oss att bli mentalt starka och att vara det över tid. När hela människan mår bra är det lättare att refokusera - att fokusera på det som fungerar och går bra snarare än det som inte fungerar.

Välj din riktning och följ den
Susanne poängterar hur viktigt det är att ha mål. Att veta vad man vill och varför man vill det. Utan mening eller mål dödas kraften i hjärnan.
Susanne tog Dakota indianerna och deras ordspråk ”Om du rider på en död häst – kliv av” som exempel. Andemeningen är att när det inte längre funkar så måste man ändra strategi trots att målen kan vara desamma.

Rätt strategi för att få resultat
Bra tillstånd, bra attityd och bra inställning leder till bra resultat. Många av oss är inte medvetna om våra tillstånd och hur de påverkar människor i vår omgivning. För att bli medveten om sitt eget tillstånd tipsar Susanne om att ställa sig följande frågor:

  • Vilka tillstånd vill du ha inför en arbetsdag?
  • Vad gör du för att hamna i de tillstånden?
  • Vad gör du under dagen för att bibehålla dessa tillstånd?
  • Vid motgång, ha strategier för hur du låter detta påverka ditt tillstånd!
  • Utvärdera dina tillstånd med jämna mellanrum.
Mental coach Susanne Pettersson
Susanne Pettersson utbildar, utvecklar och coachar individer, grupper och organisationer till framgång, kraft och balans.
  • related

Tipslista: decemberdryckerna från norra Småland

Äppelmust i snölandskap
Vinterns högtider ligger framför oss. Med dem kommer kryddiga smaker, varma drycker och festliga tillställningar. I norra Småland finns flera kreativa dryckestillverkare att upptäcka, och med hjälp av måltidsexperterna Sven-Erik Larsson och Gustav Arnell presenterar vi vinterns must-have-drycker.

Inspirationsresa med bruksorter i fokus

Vd Kristina Christofferson visar deltagarna några av rummen som går att hyra på området i Nääs fabriker.
Med syfte att ge inspiration och kunskap om hur en mindre ort kan utveckla sitt bruks- och industriarv till att bli ett besöksmål har vi besökt Glasets Hus i Limmared och Nääs Fabriker i Tollered. Två ledord som sticker ut från resan är volontärer och vikten av att ha en dragare.

Trysil satsar på cykling för alla

Cyklister i Trysil Bike Arena
Vårt cykelnätverk besökte Norge för att lära sig om Trysils utveckling från välkänd skiddestination till att numer även locka cyklister. En omställning som varit en succé!

Småländska entreprenörer vill satsa på fisketurism

Intresset var stort under temadagen om fisketurism på Wallby Säteri. Ett event som Smålands Turism anordnade tillsammans med länsstyrelsen och lokala entreprenörer. Samverkan mellan olika intressenter, hållbart fiske och att ta kontroll över vattnet var några av dagens nyckelord.

Hur blir Småland en cykeldestination?

Småland är ett skogsrikt landskap med goda förutsättningar för vackra leder.  Här ses några av cykelexperterna under besöket i september.
Med ett starkt nätverk av olika aktörer såsom t.ex. beslutsfattare, markägare och restauranger läggs grunden för en framgångsrik cykeldestination. Kevin Suhr och Jan Oggier från Bikeplan och destinationsutvecklare Chris Doyle visar oss hur vi kan växa och vända svagheter till styrkor.

Samverkan är den gyllene vägen

Carina Engqvist (längst till vänster)  och Carina Eldåker ( till höger) som tillsammans driver företaget Cykla i filmlandskapet Småland.
Entreprenörerna Carina Eldåker och Carina Engqvist kan se tillbaka på en rolig sommar med många besökare. Där samarbete och inkludering av andra företag är en nyckel till framgång.