Utdelning av Årets turismpris flyttas fram

  • published

På grund av pandemin har Jönköpingsgalan och prisutdelningen av Årets Turismpris 2020 i Jönköpings län blivit framflyttad till januari 2021.

Årets Turismpris delas årligen ut till företag, organisationer eller föreningar som har gjort avtryck och bidragit till att utveckla besöksnäringen i Jönköpings län. I januari i år presenterade vi de nominerade till Årets Turismpris 2020. Store Mosse, Wallby säteri och Abloc. Samtliga har under föregående år arbetat med att stärka Småland och Jönköpings län som en attraktiv destination.

Vinnaren utses i januari 2021
Jönköpingsgalan och prisutdelningen var först planerad till den 14 mars i år. I och med de nya restriktionerna till följd av coronapandemin sköts galan fram till september. Men då restriktionerna ännu kvarstår siktar man istället på att hålla Jönköpingsgalan i januari 2021.

”Vill vill så gärna köra Jönköpingsgalan men inser att vi måste flytta den ytterligare en gång. Men vi ger inte upp, vårt 20 års jubileum ska firas, pristagarna ska hyllas och Jönköpingsgalan ska genomföras. Nu väntar vi bara på en vardag där vi kan umgås igen.” Jönköpingsgalan

Representant till Stora Turismpriset 2020
Vanligtvis blir vinnaren av Årets Turismpris direkt länets representant till det nationella Stora Turismpriset samma år. Men i år är det många saker som är annorlunda och behöver ställas om. Tillväxtverket och Stiftelsen för kunskapsfrämjande inom turism, som delar ut priset, har därför beslutat att ändra kriterierna för 2020. I år kommer man istället uppmärksamma flera aktörer som gjort stora, hållbara och innovativa förändringar i sin verksamhet, mitt i en svår kris. Smålands Turism har därför utsett temaparken High Chaparral som Jönköpings läns representant år 2020.

High Chaparral har behövt tänka om helt för att kunna hålla parken öppen under sommarsäsongen 2020. Genom att tidigt samarbeta med specialister har man snabbt agerat för att skapa en säker och hållbar miljö, både för gäster och personal. Detta, utan att tumma på gästens upplevelse. Här kan du läsa mer om High Chaparrals omställning.

Nominerade till Årets Turismpris: Store Mosse nationalpark, Wallby säteri, Abloc.
  • related

200 deltagare på Smålandsdagen 2023!

Erik Modig som står på scenen och föreläser om hur du når ut till nya och befinliga kunder. Publik runtomkring, slides bakom honom, bollformade lampor som hänger över publiken.
Föreläsningar om trender, marknadsföring och AI, mingel med företag inom besöksnäringen och show med Prussiluskan och poliserna Kling och Klang. En fantastisk dag för besöksnäringen i Småland helt enkelt!

Småland hjälper dig att synas online!

två kvinnor pekar på en karta på en mobiltelefon
Nu har vi möjlighet att erbjuda ditt företag hjälp att synas online – helt kostnadsfritt! Träffa våra digitala coacher som tar fram en plan efter just ditt företags utmaningar.

Jönköpings län lockar allt fler utländska besökare

Tysk turist som sitter i en vagn tillsammans med andra turister och fotar älgar på Skullaryds Älgpark.
Trots regn och rusk kom turisterna till Jönköpings län. Nästan hälften av sommarens totala gästnätter spenderades under juli, men under augusti sjönk det rejält. Det största tappet under sommaren var de svenska turisterna, framför allt de som övernattar på camping.

En spirande sommar för Rosenlunds rosarium och herrgård

Rosenlunds herrgård, baksidan
Tillsammans med Destination Jönköping är vi med och utvecklar platsen Rosenlunds rosarium och herrgård. Denna sommar var den första där det erbjöds fasta guidade vandringar samt en mängd nya aktiviteter och evenemang.

Regional besöksnäringsstrategi för Jönköpings län 2023-2030

Två personer som cyklar uppför Huskvarnaberget i soldnedgång.
För att stärka besöksnäringen och lägga en gemensam grund för hållbar platsutveckling och innovation inom näringen, har Region Jönköpings län tillsammans med Smålands Turism tagit fram länets första regionala besöksnäringsstrategi i nära samverkan med länets kommuner och aktörer från besöksnäringen.

Visa upp ditt företag på Smålandskartan 2024

Bild på Smålandskartan från 2023.
Med en plats i smålandskartan uppmärksammas ditt företag av både svenska och internationella besökare.