Nystartat samarbete ska locka danskarna till södra Sverige

  • published

Visit south Sweden – så lyder det nya samarbetet mellan Sveriges södra regioner där Småland ingår. Tillsammans ska vi gemensamt marknadsföra vår del av Sverige på den danska marknaden.

Att Danmark och Sverige är nära besläktade har väl inte undgått någon. Danmark är Smålands näst största närmarknad när det gäller turism, och en viktig sådan. Då Visit Sweden i början av 2020 valde att avveckla sitt kontor i Köpenhamn började funderingarna kring ett gemensamt arbete i södra Sverige att formas.

Visit South Sweden
Region Skåne, Region Blekinge, Region Halland och Smålands tre länsorganisationer; Destination Småland, Regionförbunder Kalmar län och Smålands Turism ingår alla i det nya samarbetet - Visit South Sweden. Arbetet leds av Region Skåne. Tillsammans siktar vi på att bli en stark semesterdestination för danskarna.

Press och PR
Köpenhamnbyrån Atlantic link vann upphandlingen för arbete med press och PR. Vi startade med att presentera respektive landskap för våra nyvunna danska vänner och i mitten av oktober sker ett uppstartsmöte för att planera våra Smålandsdelar i samarbetet.
Närmast har vi tillsammans med byrån har vi satt ihop ett nyhetsbrev mot danska barnfamiljer. Här tipsar varje region om höstvänliga aktiviteter nu när danskarnas höstlov närmar sig (v 42). För mer inspiration hänvisar vi till Smålands webb www.visitsmaland.se.

Gemensam webbsida
I webbgruppen arbetar vi med den digitala byrån Bombay Works. Strategi och uppbyggnad av den gemensamma webbplatsen visitsouthsweden.se är redan igång och planeras att lanseras senare under hösten. Vi har även planer för sociala medier.

familj äter glass i Gränna
Danska familjer lockas till södra Sverige.
  • related

Skicka in din nominering till Årets Turismpris

Trakt forest hotel tar emot pris på scen 2023
Varje år delar vi på Smålands Turism ut Årets Turismpris till företag, organisationer eller föreningar som har gjort avtryck och bidragit till att utveckla besöksnäringen i Jönköpings län. Var med och nominera ett företag inom besöksnäringen som du tycker förtjänar årets pris!

Småland syns i Europeisk media

Ett journalistbesök på Grafitgrå i Kaxholmen. Journalisten fotar ägaren med en växt framför butiken, snö runtomkring dem.
Förra året välkomnade vi drygt 40 journalister och influencers, där majoriteten kom från Tyskland. De nederländska pressutskicken samt en pressresa med fokus familj var några av höjdpunkterna.

200 deltagare på Smålandsdagen 2023!

Erik Modig som står på scenen och föreläser om hur du når ut till nya och befinliga kunder. Publik runtomkring, slides bakom honom, bollformade lampor som hänger över publiken.
Föreläsningar om trender, marknadsföring och AI, mingel med företag inom besöksnäringen och show med Prussiluskan och poliserna Kling och Klang. En fantastisk dag för besöksnäringen i Småland helt enkelt!

Småland hjälper dig att synas online!

två kvinnor pekar på en karta på en mobiltelefon
Nu har vi möjlighet att erbjuda ditt företag hjälp att synas online – helt kostnadsfritt! Träffa våra digitala coacher som tar fram en plan efter just ditt företags utmaningar.

Jönköpings län lockar allt fler utländska besökare

Tysk turist som sitter i en vagn tillsammans med andra turister och fotar älgar på Skullaryds Älgpark.
Trots regn och rusk kom turisterna till Jönköpings län. Nästan hälften av sommarens totala gästnätter spenderades under juli, men under augusti sjönk det rejält. Det största tappet under sommaren var de svenska turisterna, framför allt de som övernattar på camping.

En spirande sommar för Rosenlunds rosarium och herrgård

Rosenlunds herrgård, baksidan
Tillsammans med Destination Jönköping är vi med och utvecklar platsen Rosenlunds rosarium och herrgård. Denna sommar var den första där det erbjöds fasta guidade vandringar samt en mängd nya aktiviteter och evenemang.