Smålands Turism får ny VD

Smålands Turism får inom kort en ny VD. Det är meriterade Helene Berg som tar över rodret för en turistorganisation i framkant och som verkar i en näring med stark medvind.

Smålands Turism får inom kort en ny VD. Det är meriterade Helene Berg som tar över rodret för en turistorganisation i framkant och som verkar i en näring med stark medvind.

Helene har en bred branschkunskap och lång internationell erfarenhet av besöksnäringen. Hon har under 10 år varit placerad på Visit Swedens Tysklandskontor som regionchef, med ansvar för marknaderna Tyskland, Storbritannien, Nederländerna, Ryssland, Frankrike, Italien och Spanien. Helene har även arbetat som Destination Manager på TUI och andra researrangörer. Hon är utbildad civilekonom.

– Småland är ett av Sveriges starkaste varumärken, och jag ser jättemycket fram emot att fortsätta det professionella arbete som sker inom regionen redan idag, säger Helene Berg. Något som kommer att vara i fokus är att fortsätta digitaliseringen av näringen, samt öka investeringarna för att öka tillväxten långsiktigt.

Helene har tilldelats tjänsten som VD för Smålands Turism under hård konkurrens av många kvalificerade sökande. Hon tillträder som VD i mitten av maj.

-Besöksnäringen i vårt län ökar ständigt och intresset från internationella gäster är stort, säger Kent Ly, ordförande för Smålands Turism. Han fortsätter: -besöksnäringen är en jobbskapare och en näring att satsa på, och vi vill se en vidareutveckling tillsammans med företagen. Styrelsen ser mycket positivt på rekryteringen av Helene Berg, och vi är säkra på att hon har rätt kvalifikationer för att leda Smålands Turism in i framtiden.

Smålands Turism vill önska Helene Berg varmt välkommen till Jönköpings län!

Helene Berg ny VD

För Smålands Turism

vill du veta mer?