Omvärldsbevakning

Efterlängtade dagar på ITB mässan i Berlin

Inne på ITB mässan i Berlin. Vi ser Visit Swedens monter med resterande svenska regioner.
”Welcome back World” – dessa var orden deltagare möttes av på världens största resemässa ITB, som i år arrangerades fysiskt för första gången sedan 2019. Hela Småland delade ett gemensamt bord där både förbokade och spontana möten ägde rum, med researrangörer, press och andra intressenter.

Tyska trendspaningar 2023

Familj som campar i sin husbil på sommaren med natur och vatten runtomkring dem.
Tre trendspaningar kring den tyska resenären är att de kommer i högre grad kunna jobba på avlägsen plats, de vill ha mer hälsoinspirerade resor och förväntar sig en hög standard på de boenden som de väljer ut. Även camping är något som trendar för målgruppen.

Vi stöttar besöksnäringen i att prata hållbarhet

Människor som blickar ut mot horisonten ståendes på ett berg med händerna upp i luften av glädje.
Som ett led i att stötta besöksnäringen i Jönköpings län i att berätta om sitt hållbarhetsarbete erbjuder vi både en verktygslåda och skräddarsydd coachning av en kommunikationsstrateg.

E-kurs med introduktion i researrangörssamarbeten

Gruppresa till Bruno Mathsson Center.
Destination Småland har tagit fram en ny e-kurs för dig som vill öka din försäljning via internationella researrangörer. Nu kan vi även erbjuda dig som jobbar inom besöksnäringen i Jönköpings län att ta del av erbjudandet.

De är nominerade till Årets Turismpris i Jönköpings län

Nu är det officiellt vilka som är nominerade till Årets Turismpris i Jönköpings län 2023! Vi har fått in många fina nomineringar, men det är bara tre som kan gå vidare till finalen.

Inspirationsresa med bruksorter i fokus

Vd Kristina Christofferson visar deltagarna några av rummen som går att hyra på området i Nääs fabriker.
Med syfte att ge inspiration och kunskap om hur en mindre ort kan utveckla sitt bruks- och industriarv till att bli ett besöksmål har vi besökt Glasets Hus i Limmared och Nääs Fabriker i Tollered. Två ledord som sticker ut från resan är volontärer och vikten av att ha en dragare.

Fyra månader av pressbesök

Årets pressbesök i norra Småland har genererat i många hotellnätter och spännande nyhetsinslag. Slår man ihop hela årets pressprogram har vi haft besök här i totalt fyra månaders tid! Vårt län har synts i tidningar som The Daily Telegraph och Die Welt am Sonntag.

Tipslista: decemberdryckerna från norra Småland

Äppelmust i snölandskap
Vinterns högtider ligger framför oss. Med dem kommer kryddiga smaker, varma drycker och festliga tillställningar. I norra Småland finns flera kreativa dryckestillverkare att upptäcka, och med hjälp av måltidsexperterna Sven-Erik Larsson och Gustav Arnell presenterar vi vinterns must-have-drycker.

Studiebesök hos Krusenstiernska gården gjorde starka intryck

Som en del i projektet ”Kulturarvet som besöksmål” gjordes en studieresa till Kalmar och Krusenstiernska gården för att ge människor aktiva inom länets hembygdsgårdar inspiration på lyckat projekt och mer kunskap kring hur man kan tänka när man skapar upplevelser kopplade till kulturarv.