Hållbara framsteg med Swedish Welcome

  • publicerad

Under 2019 får ett stort antal verksamheter i länet återbesök av en auktoriserad Swedish Welcome-rådgivare. Har diskussionen och rådgivningen gett resultat? Har företaget använt övriga möjligheter som Smålands Turism erbjuder? Har gästupplevelsen blivit bättre? Har hållbarheten och lönsamheten ökat?

Ett av de återbesök Swedish Welcome-rådgivaren gjort är på Forsheda Finsmakeri hos Jonny Lindroos, känd för upplevelser kring kaffe och choklad och för sommarverksamheten Café Sergel.

Besök hos Forsheda Finsmakeri/Café Sergel
Forsheda Finsmakeri/Café Sergel är ett av de företag som under föregående år gjort en första, grundlig genomlysning med metoden. Här erbjuds event, upplevelser och kulinariska upplevelser, både mobilt och kring de fasta platserna. För Jonny och Karolina Lindroos ska tiden räcka till produktion av godsaker som praliner och bakverk, till att sköta sommarrestaurang och B&B vid östra länsgränsen - och dessutom till pedagogiskt arbete. Som småföretagare har de ännu inte fullt ut tagit steget att låta det egna företaget stå för hela försörjningen.

Vid första genomlysningen sågs spretigheten och den ständiga tidspressen som många småföretagare lär känna igen. Man har därför jobbat med att renodla sitt erbjudande. Vissa delar i Swedish Welcome-rådgivningen som blivit märkbart starkare mellan de två rådgivningstillfällena är bland annat:

  • den digitala kommunikationen i stort
  • konkret förhandsinformation om tillgänglighet
  • att kärnvärden om och exempel på hållbarhet nu kommuniceras och kan inspirera andra
  • att lokala leverantörskedjor byggs upp
  • att man arbetar mer med den småländska mattraditionen. Tapas blev småländska tapperas med en blinkning till Astrid

- Digital coachning var precis som Swedish Welcome en mycket bra tjänst, tycker Jonny.

Nätverkande och samarbete
Jonny för diskussioner om paketerbjudanden med upplevelseföretag och hoppas kunna bidra till matupplevelsernas höjd och hållbarhet för besökande. Han skickar också med en uppmaning till intresserade cykel- och vandringsföretag att ta kontakt för samarbete.
Vid sidan av allt annat är Jonny delaktig i en satsning med hållbart producerade lokala delikatesser. Flera som producerar hållbart, gott och småländskt är välkomna!

Kaffe

vill du veta mer?

  • relaterat

Wallby Säteri vinnare av Årets Turismpris 2020

Magnus Nyman, ägare av Wallby säteri.
Under den digitala Jönköpingsgalan den 26:e februari delade Smålands Turism ut Årets Turismpris 2020 i Jönköpings län. Vinnare blev Wallby Säteri, Vetlanda. Med en unik produkt som växlar efter årstiderna erbjuder säteriet en upplevelse där småländska smaker och natur står i fokus.

En digital resa in i framtiden

I rask takt sker en digital utveckling i samhället – liksom inom besöksnäringen. För att stärka vår regions digitala arbete – nu och i framtiden – har vi på Smålands Turism inlett ett samarbete med Digital Tourism Think Tank (DTTT).

Planerade insatser för att stötta besöksnäringen under 2021

Par håller hand
Pandemin har tvingat oss alla att ställa om och hålla ut. För att stötta företagarna inom Jönköpings län planerar Smålands Turism ett antal aktiviteter.

Anneli Ubeda är vår nya projektkoordinator

Anneli kommer att jobba som projektkoordinator inom projektet ” Ett innovativt, diversifierat och hållbart besöksnäringsliv i Norra Småland”.

Småland syns på en av Tysklands största digitala reseplattformar

Nytt samarbete för att locka de tyska turisterna att besöka Småland.

Christina Moths är tillbaka på Smålands Turism

Christina kommer främst att arbeta med researrangörer (Travel Trade) på flera marknader, samt med speciellt riktad marknadsbearbetning på de tysktalande och holländska marknaderna.