Björkhaga Hotell & Konferens förstärker sin position som mötesanläggning genom nyförvärv av Mullsjö Hotell

  • publicerad

Den 1 juni nåddes vi av nyheten att Björkhaga Hotell & Konferens har köpt Mullsjö Hotell. Genom förvärvet kan de ge kunden en ännu större träffsäkerhet i valet av rätt konferensanläggning samtidigt som de stärker sitt varumärke som mötesanläggning.

Två anläggningar ger större flexibilitet
Ägarna Katarina Kvarnström och Peter Lundberg driver numera två anläggningar i Mullsjö, Björkhaga Hotell & Konferens och det senaste förvärvet Mullsjö Hotell, som i de nya ägarnas regi kommer att heta Mullsjö hotell & Konferens. Med dessa två anläggningar sätter de Mullsjö ännu mer på kartan som en självklar konferensdestination.
-Att vi tog tillfället i akt och köpte Mullsjö Hotel ger oss en större möjlighet att vara flexibla i storlek och även att vi kan se vart kunden får bästa möjligheten till högsta utfall på sin konferens eller sitt möte. Det har alltid varit vårt största fokus. Att se varje grupps individuella behov och önskemål. Nu har vi en ännu bättre palett att skapa det med, säger Peter Lundberg.
Mullsjö hotell och konferens kommer att öppna i början av juli om allt flyter på med tillstånd och annat administrativt som behöver vara på plats.

Inriktning
Mullsjö Hotell & Konferens kommer precis som Björkhaga Hotell & Konferens att inrikta sig på företagsutbildning, företagskonferenser, event, privata sammankomster som bröllop och fest, aktiva turister som vill ta del av Mullsjös omfattande utbud och vackra natur samt weekendgäster. Lokala leverantörer och rekrytering av medarbetare i närområdet kommer fortsatt att vara ledord liksom hållbarhet. Den största skillnaden är det geografiska läget.
-På Björkhaga, som ligger lite mer ” mitt i ” har vi alltid fått jobba extra hårt med att utveckla just värdskapet och vårt kök då vi inte haft den utemiljö och den luftiga placeringen med sjö och skog inpå knuten, inflikar Peter Lundberg.
Ägarna kommer fortsättningsvis lägga in en hög växel men kan nu även dra nytta av de fördelar som Mullsjö Hotell & Konferens fördelaktiga läge erbjuder, med sjö och skog inpå knuten. Som till exempel ett avkopplande läge med gott om plats att sitta i mindre grupper för samtal och utveckling.

Ett nytt arbetslag håller på att plockas ihop och de söker fortfarande några personer som har det där lilla extra.
-Det gäller att finkamma området på fler stjärnor med stark vilja att bidra till laget, precis som alla på Björkhaga, betonar Peter Lundberg.

Vill du veta mer; läs här
Eller följ hotellbjorkhaga på instagram.

Ägarna till nya Mullsjö Hotell & Konferens, Katarina Kvarnström och Peter Lundberg, framför Björkhaga Hotell & Konferens.
Ägarna till nya Mullsjö Hotell & Konferens, Katarina Kvarnström och Peter Lundberg, framför Björkhaga Hotell & Konferens. © Alexander C Svensson
  • relaterat

Skicka in din nominering till Årets Turismpris

Trakt forest hotel tar emot pris på scen 2023
Varje år delar vi på Smålands Turism ut Årets Turismpris till företag, organisationer eller föreningar som har gjort avtryck och bidragit till att utveckla besöksnäringen i Jönköpings län. Var med och nominera ett företag inom besöksnäringen som du tycker förtjänar årets pris!

Småland syns i Europeisk media

Ett journalistbesök på Grafitgrå i Kaxholmen. Journalisten fotar ägaren med en växt framför butiken, snö runtomkring dem.
Förra året välkomnade vi drygt 40 journalister och influencers, där majoriteten kom från Tyskland. De nederländska pressutskicken samt en pressresa med fokus familj var några av höjdpunkterna.

200 deltagare på Smålandsdagen 2023!

Erik Modig som står på scenen och föreläser om hur du når ut till nya och befinliga kunder. Publik runtomkring, slides bakom honom, bollformade lampor som hänger över publiken.
Föreläsningar om trender, marknadsföring och AI, mingel med företag inom besöksnäringen och show med Prussiluskan och poliserna Kling och Klang. En fantastisk dag för besöksnäringen i Småland helt enkelt!

Småland hjälper dig att synas online!

två kvinnor pekar på en karta på en mobiltelefon
Nu har vi möjlighet att erbjuda ditt företag hjälp att synas online – helt kostnadsfritt! Träffa våra digitala coacher som tar fram en plan efter just ditt företags utmaningar.

Jönköpings län lockar allt fler utländska besökare

Tysk turist som sitter i en vagn tillsammans med andra turister och fotar älgar på Skullaryds Älgpark.
Trots regn och rusk kom turisterna till Jönköpings län. Nästan hälften av sommarens totala gästnätter spenderades under juli, men under augusti sjönk det rejält. Det största tappet under sommaren var de svenska turisterna, framför allt de som övernattar på camping.

En spirande sommar för Rosenlunds rosarium och herrgård

Rosenlunds herrgård, baksidan
Tillsammans med Destination Jönköping är vi med och utvecklar platsen Rosenlunds rosarium och herrgård. Denna sommar var den första där det erbjöds fasta guidade vandringar samt en mängd nya aktiviteter och evenemang.