Samtliga cykelrutter på under en månad!

  • publicerad

Torbjörn Svensson antog utmaningen och cyklade samtliga rutter i den nya cykelkartan för Norra Småland - på mindre än en månad.

I slutet av våren släppte vi på Smålands Turism Cykelkartan över Norra Småland. En cykelkarta som visar upp det bästa Jönköpings län har att erbjuda för cyklister i form av landsväg- , grusväg- samt mountainbike-cykling. I cykelkartan finns 22 stycken cykelrutter, utspridda över hela länet och det är alltså de här som cyklisten Torbjörn Svensson kört. Totalt är det cykelvägar på drygt 150 mil. I cykelkartan presenteras även mtb-anläggningar och tips på boenden, matställen, cykeluthyrare och cykelguider.

Hej Torbjörn, vad fick dig att cykla alla dessa rutter på knappt en månad?
Jag brukar cykla ganska mycket, så när Öster Cykel i Jönköping gick ut med utmaningen att cykla alla rutter så tänkte jag att det vore en rolig grej att göra. Det är ju kul att cykla på vägar man aldrig cyklat tidigare. De flesta cyklade jag själv men på vissa hade jag sällskap.

Vilka rutter uppskattade du mest?
Jag tyckte "Eksjö Stad & Skog" var väldigt fin, en mycket väl avvägd runda. Även rutten "Bullerbyn & Katthult" var härlig att cykla, även om den var lite kort för mig. Rutterna "Asplövet", "Älgaturen" och "Långa rundan genom Smålands Trädgård" neråt Vetlanda var också fina med vacker natur och knappt några bilar alls. Dem rekommenderar jag!

Här hittar du Cykelkartan Norra Småland
Cykelkartan Norra Småland finns hos turistbyråer och hos vissa hotell och cykeluthyrare i länet.
Här kan du se cykelkartan digitalt

cyklist Småland
Torbjörn Svensson har cyklat alla rutten i cykelkartan.
  • relaterat

Nytt projekt ska stärka besöksnäringen

Smålands Turism har beviljats stöd av Region Jönköpings län och Tillväxtverket för att stärka besöksnäringen i och med coronapandemin.

Framgångsrik sommarkampanj för Småland

Kampanjen “Emigrera till Småland i sommar” stack ut i mängden och engagerade, samtidigt som den lyfte Smålands styrkor och besöksmål online. Svenska gästnätter i länet ökade med drygt 14%!

Stort sverigeintresse från internationella researrangörer

Under Swedish Workshop online efterfrågade de utländska researrangörerna paketerade och lättbokade produkter inom bla cykel, vandring och måltidsupplevelser där gästen får vara delaktig.

Nystartat samarbetet ska locka danskarna till södra Sverige

Visit south Sweden – så lyder det nya samarbetet mellan Sveriges södra regioner där Småland ingår. Tillsammans ska vi gemensamt marknadsföra vår del av Sverige på den danska marknaden.

Vill ditt företag synas i smålandskartan?

Med en plats i smålandskartan uppmärksammas ditt företag av både svenska och internationella besökare.

High Chaparral - Jönköpings läns representant till Stora Turismpriset 2020!

Med anledning av coronapandemin har Tillväxtverket ändrat kriterierna för Stora Turismpriset 2020. För att utveckla verksamheten ska organisationen på ett hållbart sätt arbetat för att vända nedgången till framgång. Smålands Turism har utsett High Chaparral som representant för Jönköpings län.