Samtliga cykelrutter på under en månad!

  • publicerad

Torbjörn Svensson antog utmaningen och cyklade samtliga rutter i den nya cykelkartan för Norra Småland - på mindre än en månad.

I slutet av våren släppte vi på Smålands Turism Cykelkartan över Norra Småland. En cykelkarta som visar upp det bästa Jönköpings län har att erbjuda för cyklister i form av landsväg- , grusväg- samt mountainbike-cykling. I cykelkartan finns 22 stycken cykelrutter, utspridda över hela länet och det är alltså de här som cyklisten Torbjörn Svensson kört. Totalt är det cykelvägar på drygt 150 mil. I cykelkartan presenteras även mtb-anläggningar och tips på boenden, matställen, cykeluthyrare och cykelguider.

Hej Torbjörn, vad fick dig att cykla alla dessa rutter på knappt en månad?
Jag brukar cykla ganska mycket, så när Öster Cykel i Jönköping gick ut med utmaningen att cykla alla rutter så tänkte jag att det vore en rolig grej att göra. Det är ju kul att cykla på vägar man aldrig cyklat tidigare. De flesta cyklade jag själv men på vissa hade jag sällskap.

Vilka rutter uppskattade du mest?
Jag tyckte "Eksjö Stad & Skog" var väldigt fin, en mycket väl avvägd runda. Även rutten "Bullerbyn & Katthult" var härlig att cykla, även om den var lite kort för mig. Rutterna "Asplövet", "Älgaturen" och "Långa rundan genom Smålands Trädgård" neråt Vetlanda var också fina med vacker natur och knappt några bilar alls. Dem rekommenderar jag!

Här hittar du Cykelkartan Norra Småland
Cykelkartan Norra Småland finns hos turistbyråer och hos vissa hotell och cykeluthyrare i länet.
Här kan du se cykelkartan digitalt

cyklist Småland
Torbjörn Svensson har cyklat alla rutten i cykelkartan.
  • relaterat

Utveckla naturnära måltidsupplevelser

matlagning i naturen
Intresset för och längtan efter vacker och unik natur, hållbarhet samt naturlig, hälsosam mat och dryck, tycks stadigt öka. Resenärer söker efter naturnära måltidsupplevelser och i Visit Swedens en timmes långa föreläsning får du inspiration för att möta deras efterfrågan.

Småland matchar tyskarnas resedröm även efter pandemin

Branschens trender är entydiga: tyskarna längtar efter att få resa men förväntar sig större flexibilitet, trygghet och säkerhet än tidigare. Det framgick på ITB, världens största fack- och konsumentmässa för turism, som i år var helt digital.

Rådgivarutbildning för mötesbranschen ska ge företagarna fler ben att stå på och därigenom öka tillväxten

Mötesbranschen i Jönköpings län har nyligen genomfört en 2-dagars rådgivarutbildning för att ytterligare stärka sin kompetens.
Mötesbranschen är i behov av kompetensutveckling för att anpassa sig till utvecklingen som sker. Smålands Turism och Destination Jönköping har anordnat en 2-dagars utbildning med Gr8 meetings för att vässa till mötesanläggningarnas rådgivarkunskaper för att bli mer än enbart ett bokningsställe.

Kampanj för att stötta mötesbranschen i Jönköpings län

flotte på Vättern
Med glimten i ögat vill vi påminna om att Småland har tänkt till för att besökare ska kunna åka på konferens, bo på hotell och koppla av en stund när världen krisar mindre. Filmer i sociala medier kommer leda till en kampanjsajt där länets mötesanläggningar presenteras.

Natur och Ekoturismföretagare erbjuds utvecklingscheck på upp till 150 000 kronor. Vi kan hjälpa till med din ansökan!

Kvinna i kajak
Tillväxtverket erbjuder utvecklingscheckar till natur- och ekoturismföretag. Syftet är att företagen ska stärka sin förmåga att utveckla och ställa om sin verksamhet.

Småland ökade sitt PR-värde trots reserestriktioner!

kaffekanna häller upp kokkaffe i Småland
Pandemin tvingade oss att ställa in planerade pressresor under 2020. Men tack vare vårt konstanta arbete med journalister och influencers före utbrottet av covid-19, har fantastiska artiklar och utrymme i tysk tv gett ett stort genomslag!