Samtliga cykelrutter på under en månad!

  • publicerad

Torbjörn Svensson antog utmaningen och cyklade samtliga rutter i den nya cykelkartan för Norra Småland - på mindre än en månad.

I slutet av våren släppte vi på Smålands Turism Cykelkartan över Norra Småland. En cykelkarta som visar upp det bästa Jönköpings län har att erbjuda för cyklister i form av landsväg- , grusväg- samt mountainbike-cykling. I cykelkartan finns 22 stycken cykelrutter, utspridda över hela länet och det är alltså de här som cyklisten Torbjörn Svensson kört. Totalt är det cykelvägar på drygt 150 mil. I cykelkartan presenteras även mtb-anläggningar och tips på boenden, matställen, cykeluthyrare och cykelguider.

Hej Torbjörn, vad fick dig att cykla alla dessa rutter på knappt en månad?
Jag brukar cykla ganska mycket, så när Öster Cykel i Jönköping gick ut med utmaningen att cykla alla rutter så tänkte jag att det vore en rolig grej att göra. Det är ju kul att cykla på vägar man aldrig cyklat tidigare. De flesta cyklade jag själv men på vissa hade jag sällskap.

Vilka rutter uppskattade du mest?
Jag tyckte "Eksjö Stad & Skog" var väldigt fin, en mycket väl avvägd runda. Även rutten "Bullerbyn & Katthult" var härlig att cykla, även om den var lite kort för mig. Rutterna "Asplövet", "Älgaturen" och "Långa rundan genom Smålands Trädgård" neråt Vetlanda var också fina med vacker natur och knappt några bilar alls. Dem rekommenderar jag!

Här hittar du Cykelkartan Norra Småland
Cykelkartan Norra Småland finns hos turistbyråer och hos vissa hotell och cykeluthyrare i länet.
Här kan du se cykelkartan digitalt

cyklist Småland
Torbjörn Svensson har cyklat alla rutten i cykelkartan.
  • relaterat

200 deltagare på Smålandsdagen 2023!

Erik Modig som står på scenen och föreläser om hur du når ut till nya och befinliga kunder. Publik runtomkring, slides bakom honom, bollformade lampor som hänger över publiken.
Föreläsningar om trender, marknadsföring och AI, mingel med företag inom besöksnäringen och show med Prussiluskan och poliserna Kling och Klang. En fantastisk dag för besöksnäringen i Småland helt enkelt!

Småland hjälper dig att synas online!

två kvinnor pekar på en karta på en mobiltelefon
Nu har vi möjlighet att erbjuda ditt företag hjälp att synas online – helt kostnadsfritt! Träffa våra digitala coacher som tar fram en plan efter just ditt företags utmaningar.

Jönköpings län lockar allt fler utländska besökare

Tysk turist som sitter i en vagn tillsammans med andra turister och fotar älgar på Skullaryds Älgpark.
Trots regn och rusk kom turisterna till Jönköpings län. Nästan hälften av sommarens totala gästnätter spenderades under juli, men under augusti sjönk det rejält. Det största tappet under sommaren var de svenska turisterna, framför allt de som övernattar på camping.

En spirande sommar för Rosenlunds rosarium och herrgård

Rosenlunds herrgård, baksidan
Tillsammans med Destination Jönköping är vi med och utvecklar platsen Rosenlunds rosarium och herrgård. Denna sommar var den första där det erbjöds fasta guidade vandringar samt en mängd nya aktiviteter och evenemang.

Regional besöksnäringsstrategi för Jönköpings län 2023-2030

Två personer som cyklar uppför Huskvarnaberget i soldnedgång.
För att stärka besöksnäringen och lägga en gemensam grund för hållbar platsutveckling och innovation inom näringen, har Region Jönköpings län tillsammans med Smålands Turism tagit fram länets första regionala besöksnäringsstrategi i nära samverkan med länets kommuner och aktörer från besöksnäringen.

Visa upp ditt företag på Smålandskartan 2024

Bild på Smålandskartan från 2023.
Med en plats i smålandskartan uppmärksammas ditt företag av både svenska och internationella besökare.