Samtliga cykelrutter på under en månad!

  • publicerad

Torbjörn Svensson antog utmaningen och cyklade samtliga rutter i den nya cykelkartan för Norra Småland - på mindre än en månad.

I slutet av våren släppte vi på Smålands Turism Cykelkartan över Norra Småland. En cykelkarta som visar upp det bästa Jönköpings län har att erbjuda för cyklister i form av landsväg- , grusväg- samt mountainbike-cykling. I cykelkartan finns 22 stycken cykelrutter, utspridda över hela länet och det är alltså de här som cyklisten Torbjörn Svensson kört. Totalt är det cykelvägar på drygt 150 mil. I cykelkartan presenteras även mtb-anläggningar och tips på boenden, matställen, cykeluthyrare och cykelguider.

Hej Torbjörn, vad fick dig att cykla alla dessa rutter på knappt en månad?
Jag brukar cykla ganska mycket, så när Öster Cykel i Jönköping gick ut med utmaningen att cykla alla rutter så tänkte jag att det vore en rolig grej att göra. Det är ju kul att cykla på vägar man aldrig cyklat tidigare. De flesta cyklade jag själv men på vissa hade jag sällskap.

Vilka rutter uppskattade du mest?
Jag tyckte "Eksjö Stad & Skog" var väldigt fin, en mycket väl avvägd runda. Även rutten "Bullerbyn & Katthult" var härlig att cykla, även om den var lite kort för mig. Rutterna "Asplövet", "Älgaturen" och "Långa rundan genom Smålands Trädgård" neråt Vetlanda var också fina med vacker natur och knappt några bilar alls. Dem rekommenderar jag!

Här hittar du Cykelkartan Norra Småland
Cykelkartan Norra Småland finns hos turistbyråer och hos vissa hotell och cykeluthyrare i länet.
Här kan du se cykelkartan digitalt

cyklist Småland
Torbjörn Svensson har cyklat alla rutten i cykelkartan.
  • relaterat

Småländsk mat med stor potential

”Sverige har nu 17 produkter med skyddad beteckning, och syftet med märkningarna är att öka konkurrenskraften och främja destinationsutveckling och landsbygdens ekonomi, samtidigt som konsumentens möjlighet att göra medvetna val ökar”. Det berättar Camilla Bender Larsson från Jordbruksverket.

Anneli Ubeda är vår nya projektkoordinator

Anneli kommer att jobba som projektkoordinator inom projektet ” Ett innovativt, diversifierat och hållbart besöksnäringsliv i Norra Småland”.

Småland syns på en av Tysklands största digitala reseplattformar

Nytt samarbete för att locka de tyska turisterna att besöka Småland.

Christina Moths är tillbaka på Smålands Turism

Christina kommer främst att arbeta med researrangörer (Travel Trade) på flera marknader, samt med speciellt riktad marknadsbearbetning på de tysktalande och holländska marknaderna.

Småland inspirerar tyska tv-tittare

Häromveckan gjorde det välkända tyska tv-programmet Ostseereport, med programledaren Alexandra Bauer, flera nedslag på småländska besöksmål. Nu är vi spända på att se effekten av smålandsbilderna när programmets dryga miljon tittare börjar planera sin semester 2021.

Tipslista: decemberdryckerna från norra Småland

Vinterns högtider ligger framför oss. Med dem kommer kryddiga smaker, varma drycker och festliga tillställningar. I norra Småland finns flera kreativa dryckestillverkare att upptäcka, och med hjälp av måltidsexperterna Sven-Erik Larsson och Gustav Arnell presenterar vi vinterns must-have-drycker.