Välkommen att delta i Visit Smålands sommarkampanj!

  • publicerad

För fjärde sommaren i följd gör Smålands Turism en kampanj med fokus på att locka svenska turister till Småland. Välkommen att synas på kampanjsajten!

guide.visitsmaland.se samarbetar vi med Destination Småland i Kronobergs län för att gemensamt marknadsföra Småland med varumärket Visit Småland som avsändare. På kampanjsajten hittar besökaren guider och tips på besöksmål, aktiviteter, boenden och matställen.

Gustav Hector frontar årets kampanj
I årets kampanj har Växjöbördige Gustav Hector fått uppdraget att tonsätta den 110 år gamla texten till Smålandssången. Förutom att han är låtskrivare och artist tycker vi att han är en bra representant för Småland med sitt fokus på närproducerad, ekologisk mat, återbruk och inkludering i de ställen han driver tillsammans med delägare i ”de luxe” – koncernen i Kronoberg. Gustav Hector tipsar om det udda och kanske mer okända platserna att besöka.

Vi kommer även ta hjälp av ytterligare ett par smålandsinspiratörer. Vi återkommer med mer info om det längre fram.

Så här kan du vara med
På kampanjsajten guide.visitsmaland.se finns utrymme för alla inom besöksnäringen i Jönköpings län att vara med utan kostnad.

Registrera nytt företag
Företag som inte finns representerade på kampanjsajten sedan tidigare är välkomna att fylla i formuläret här: guide.visitsmaland.se/bidra

Vill du uppdatera informationen om ditt företag?
Maila sol.alnesten@bolt.se för att få inloggningsuppgifter och uppdatera din information. Invänta ett svar inom 24 timmar, annars kontakta Sol på Bolt Kommunikation, vår samarbetspartner, via mail igen, eller telefon 036-16 24 55.

Deadline
Annonserna för kampanjen börjar rulla i mitten av maj. Därför är det bra att du fyller i information om ditt företag på kampanjsajten så snart du kan, dock senast 16 juni.

Person sitter i en stol brevid trumset
Artisten och låtskrivaren Gustav Hector frontar årets sommarkampanj för Visit Småland. © Alexander Hall

vill du veta mer?

  • relaterat

Skicka in din nominering till Årets Turismpris

Trakt forest hotel tar emot pris på scen 2023
Varje år delar vi på Smålands Turism ut Årets Turismpris till företag, organisationer eller föreningar som har gjort avtryck och bidragit till att utveckla besöksnäringen i Jönköpings län. Var med och nominera ett företag inom besöksnäringen som du tycker förtjänar årets pris!

Småland syns i Europeisk media

Ett journalistbesök på Grafitgrå i Kaxholmen. Journalisten fotar ägaren med en växt framför butiken, snö runtomkring dem.
Förra året välkomnade vi drygt 40 journalister och influencers, där majoriteten kom från Tyskland. De nederländska pressutskicken samt en pressresa med fokus familj var några av höjdpunkterna.

200 deltagare på Smålandsdagen 2023!

Erik Modig som står på scenen och föreläser om hur du når ut till nya och befinliga kunder. Publik runtomkring, slides bakom honom, bollformade lampor som hänger över publiken.
Föreläsningar om trender, marknadsföring och AI, mingel med företag inom besöksnäringen och show med Prussiluskan och poliserna Kling och Klang. En fantastisk dag för besöksnäringen i Småland helt enkelt!

Småland hjälper dig att synas online!

två kvinnor pekar på en karta på en mobiltelefon
Nu har vi möjlighet att erbjuda ditt företag hjälp att synas online – helt kostnadsfritt! Träffa våra digitala coacher som tar fram en plan efter just ditt företags utmaningar.

Jönköpings län lockar allt fler utländska besökare

Tysk turist som sitter i en vagn tillsammans med andra turister och fotar älgar på Skullaryds Älgpark.
Trots regn och rusk kom turisterna till Jönköpings län. Nästan hälften av sommarens totala gästnätter spenderades under juli, men under augusti sjönk det rejält. Det största tappet under sommaren var de svenska turisterna, framför allt de som övernattar på camping.

En spirande sommar för Rosenlunds rosarium och herrgård

Rosenlunds herrgård, baksidan
Tillsammans med Destination Jönköping är vi med och utvecklar platsen Rosenlunds rosarium och herrgård. Denna sommar var den första där det erbjöds fasta guidade vandringar samt en mängd nya aktiviteter och evenemang.