Filmer ska lära företagare om måltidsturism

  • publicerad

I mars 2019 anordnade Visit Sweden en studieresa till Skottland inom uppdraget att sprida kunskap i Måltidsturismprogrammet.

I mars 2019 anordnade Visit Sweden en studieresa till Skottland inom uppdraget att sprida kunskap i Måltidsturismprogrammet. Men det var inte vilken studieresa som helst: fyra svenska engagerade företagare inom måltidsturism reste med ett filmteam som dokumenterade alla lärdomar, reflektioner och aha-upplevelser. Nu släpps en serie på sex korta filmer där tittaren får följa med och lära sig om hur man jobbar med måltidsturismen i ett annat, men inte så annorlunda, land. En av dessa fyra svenska företagare är Magnus Nyman som driver Wallby säteri i Jönköpings län.

  • Det blir så enkelt att utgå just varifrån var man är och verkar. Att känna en stolthet och nyfikenhet inför där du är utforska och upptäck smakerna, platsen, människorna och dess historia - översätt det till just din plats. Hur smakar Wallby? Mer insjökräfta än pilgrimsmusslor, tänker jag. Magnus Nyman Wallby säteri
  • relaterat

Nominera din kandidat till Årets Turismpris 2020!

Företag eller organisationer som utvecklar besöksnäringen i Jönköpings län – nu är det dags att nominera dessa kandidater till Årets Turismpris 2020!

Lyckad guideutbildning med internationell standard

Den 8-11 oktober i år hölls en internationell guideutbildning på Wallby Säteri och Ramoa. Bland deltagarna fanns en givande blandning av erfarna guider med mål att bredda sin kompetens, och företagare som just påbörjat sin guideverksamhet.

Information om allemansrätten

Visit Sweden har tillsammans med Naturvårdsverket tagit fram filmer och artiklar om allemansrätten att sprida till turister som besöker Sverige.