Filmer ska lära företagare om måltidsturism

  • publicerad

I mars 2019 anordnade Visit Sweden en studieresa till Skottland inom uppdraget att sprida kunskap i Måltidsturismprogrammet.

I mars 2019 anordnade Visit Sweden en studieresa till Skottland inom uppdraget att sprida kunskap i Måltidsturismprogrammet. Men det var inte vilken studieresa som helst: fyra svenska engagerade företagare inom måltidsturism reste med ett filmteam som dokumenterade alla lärdomar, reflektioner och aha-upplevelser. Nu släpps en serie på sex korta filmer där tittaren får följa med och lära sig om hur man jobbar med måltidsturismen i ett annat, men inte så annorlunda, land. En av dessa fyra svenska företagare är Magnus Nyman som driver Wallby säteri i Jönköpings län.

  • Det blir så enkelt att utgå just varifrån var man är och verkar. Att känna en stolthet och nyfikenhet inför där du är utforska och upptäck smakerna, platsen, människorna och dess historia - översätt det till just din plats. Hur smakar Wallby? Mer insjökräfta än pilgrimsmusslor, tänker jag. Magnus Nyman Wallby säteri
  • relaterat

Stort fokus på digitalisering under Smålandsdagen

Digitaliseringen är full av möjligheter för företag och destinationer, och under Smålandsdagen 2019 lärde vi oss hur vi bäst tar tillvara på dem.

Lyckad studieresa med många höjdmeter

Italien är en väletablerad destination när det gäller cykelturism, främst inom landsvägscykling. Den vackra miljön, de många höjdmetrarna och den historiska förankringen med bland annat Giro d´Italia gör att landet attraherar cyklister från hela världen.

Ny filmserie ger tips på hur du attraherar måltidsturister!

Under kunskapsdagen om måltidsupplevelser som arrangerades av Smålands Turism den 27 september lanserades Visit Swedens nya filmserie om måltidsturism. Vetlandaföretagaren Magnus Nyman, Wallby säteri medverkar.