På Flättinge gårdscafé kommer ständigt nya idéer från ägarna Louise, Josefin och Sandra Levinsson. I en pittoreskt och vacker miljö, i anslutning till den gård där de vuxit upp, har dem skapat en plats man vi återkomma till.
På Flättinge Gård som ligger i det kuperade jordbrukslandskapet, mitt i Östra Vätterbranterna mellan Huskvarna och Gränna, har tre systrar utvecklat och drivit ett café sedan 2014.
Hållbarhet är en självklarhet och allt bakas på plats - från grunden. Vissa delar av cafésortimentet gräddas i gammelstugans ugn, med hantverk och tradition sedan många generationer i ryggen. Det är inte bara bakverk och smårätter man gör helt själva. Även delar av inredningen är egentillverkad. Det som erbjuds på Flättinge Gårdscafé är genomtänkt, gästvänligt och byggt på en solid kunskapsgrund.
Väl genomtänkt utveckling
De tre systrarna Louise, Josefin och Sandra Levinsson har valt att utbilda sig inom olika grenar av affärslivet samtidigt som de alla har mathantverket i grunden. Det var även självklart för dem att säga ja både till Kurbits affärsutveckling och till Swedish Welcome. Ett av spåren är att erbjuda kortare kurser och måltidsupplevelser till grupper, ett koncept de arbetade fram i Kurbits utbildning ”Produktutveckling för export”.
- Vi funderar också på naturnära upplevelser i närheten, berättar Louise, lite hemlighetsfullt.
Mångsidigheten i visionerna när det gäller nya satsningar imponerar. Större egna odlingar är en punkt som ska bli verklighet. Och utvecklingen ska ske i lugn och personligt hållbar takt.
– Vi måste orka med och det måste vara roligt, säger de.
Samarbete med Flättinge Gårdscafé
Det kan vara en lågoddsare att förutspå att de kommer att efterfrågas som inspiratörer i framtiden. För den som vill nätverka och samarbeta kring upplevelser eller som vill ta del av deras erfarenheter är vintern lite lugnare för systrarna Levinsson. Förutom alla framtidsvisioner och planering förstås!