En digital resa in i framtiden

  • publicerad

I rask takt sker en digital utveckling i samhället – liksom inom besöksnäringen. För att stärka vår regions digitala arbete – nu och i framtiden – har vi på Smålands Turism inlett ett samarbete med Digital Tourism Think Tank (DTTT).

Bakgrund
För att säkerhetsställa att företagen inom besöksnäringen i Jönköpings län ska få bästa tänkbara förutsättningar att vara starka aktörer på den digitala marknaden nu - och framför allt i framtiden - har Smålands Turism inlett ett samarbete med Digital Tourism Think Tank.
DTTT har sin bas i England men hela världen som arbetsplats.
Läs mer om Digital Tourism Think Tank: www.thinkdigital.travel

Syfte
Digitalisering handlar om så mycket mer än reklam och marknadsföring i sociala medier och bokningskanaler. Därför söker vi efter ett sätt att samverka digitalt för att göra företag och kommuner i länet ännu starkare.
DTTT jobbar under rubriken “Digitaliseringen inom besöksnäringen” och tar ett helhetsgrepp om besöksnäringens digitala arbete och utveckling.
Slutmålet är att insatserna ska leda till ökade bokningar hos besöksnäringsföretagen i Jönköpings län.

Nuläge
DTTT gör en förstudie på besöksnäringen i vårt län, detta för att skapa sig en så bra bild av vårt nuläge som möjligt. I nästa steg kommer DTTT med rekommendationer kring hur vi bör utveckla oss i framtiden på bästa sätt.

Hålltider
15 april 2021: Förstudie klar
31 december 2021: Ansökan om digitaliseringsprojekt
2022- tills vidare: Genomförandefas

3 frågor till Helene Berg, VD på Smålands Turism

Varför har ni valt att arbeta med just DTTT?
-För att göra den här digitala resan krävs det att vi tar hjälp av de bästa och DTTT arbetar globalt med precis det vi söker. Kompetensen är helt enkelt för smal att hitta i Sverige.
-Vid första anblick kan DTTT verka som en avancerad och till viss mån komplicerad verksamhet – digitalisering kan ju vara väldigt komplex. Däremot är jag övertygad om att arbetet nu kommer att hjälpa oss att bli digitala vinnare, inte minst på lång sikt.

Krävs det något särskilt av företagens medarbetare i det här projektet?
-Då detta inledningsvis handlar om en förstudie önskar vi bara nyfikenhet och en positiv inställning. För att DTTT ska göra en så bra analys som möjligt krävs det att vi är ärliga om var vi står i utvecklingen.

Vad ser du att det här projektet kan mynna ut i?
-Att vi med gemensamma krafter kan hitta vägar för att stå starka i digitaliseringen nu och i framtiden.

Tillsammans med Digital Tourism Think Tank arbetar vi på en digital strategi för besöksnäringen i Jönköpings län.
  • relaterat

Skicka in din nominering till Årets Turismpris

Trakt forest hotel tar emot pris på scen 2023
Varje år delar vi på Smålands Turism ut Årets Turismpris till företag, organisationer eller föreningar som har gjort avtryck och bidragit till att utveckla besöksnäringen i Jönköpings län. Var med och nominera ett företag inom besöksnäringen som du tycker förtjänar årets pris!

Småland syns i Europeisk media

Ett journalistbesök på Grafitgrå i Kaxholmen. Journalisten fotar ägaren med en växt framför butiken, snö runtomkring dem.
Förra året välkomnade vi drygt 40 journalister och influencers, där majoriteten kom från Tyskland. De nederländska pressutskicken samt en pressresa med fokus familj var några av höjdpunkterna.

200 deltagare på Smålandsdagen 2023!

Erik Modig som står på scenen och föreläser om hur du når ut till nya och befinliga kunder. Publik runtomkring, slides bakom honom, bollformade lampor som hänger över publiken.
Föreläsningar om trender, marknadsföring och AI, mingel med företag inom besöksnäringen och show med Prussiluskan och poliserna Kling och Klang. En fantastisk dag för besöksnäringen i Småland helt enkelt!

Småland hjälper dig att synas online!

två kvinnor pekar på en karta på en mobiltelefon
Nu har vi möjlighet att erbjuda ditt företag hjälp att synas online – helt kostnadsfritt! Träffa våra digitala coacher som tar fram en plan efter just ditt företags utmaningar.

Jönköpings län lockar allt fler utländska besökare

Tysk turist som sitter i en vagn tillsammans med andra turister och fotar älgar på Skullaryds Älgpark.
Trots regn och rusk kom turisterna till Jönköpings län. Nästan hälften av sommarens totala gästnätter spenderades under juli, men under augusti sjönk det rejält. Det största tappet under sommaren var de svenska turisterna, framför allt de som övernattar på camping.

En spirande sommar för Rosenlunds rosarium och herrgård

Rosenlunds herrgård, baksidan
Tillsammans med Destination Jönköping är vi med och utvecklar platsen Rosenlunds rosarium och herrgård. Denna sommar var den första där det erbjöds fasta guidade vandringar samt en mängd nya aktiviteter och evenemang.