Planerade insatser för att stötta besöksnäringen under 2021

  • publicerad

Pandemin har tvingat oss alla att ställa om och hålla ut. För att stötta företagarna inom Jönköpings län planerar Smålands Turism ett antal aktiviteter.

Inspirerande föreläsningsserie:
• En gång per månad bjuder vi in till föreläsningar med teman som ska stärka oss i pandemin. Inplanerade datum är 8/3, 12/4 och 10/5.

Marknadsanalyser:
• Ny marknadsanalys för mötesindustrin om vad länets konferensköpare efterfrågar - Inplanerat datum den 17/2.
• Rapport om nya resetrender för 2021, vi kommer erbjuda föreläsningen igen i mars.
• Vi har mycket material på Smålands Turism som vi inte tillåts sprida på vår webbsida. Ring gärna vår VD, Helene Berg om du har behov av kunskap om hur omvärlden ser ut.

Utbildningar:
• Under våren planerar vi erbjuda digitala utbildningar inom sociala medier, fotografera med mobilen, modern konferensteknik etc.
• Under tiden tipsar vi om Linnéuniversitets digitala distansutbildningar. De erjuder nio korta, kompetenshöjande utbildningar för besöks- och kulturnäringen. Utbildningarna är kostnadsfria tack vare Familjen Kamprads stiftelse. Läs mer på: lnu.se/besoksnaringen

Att ställa om, utveckla och förädla:
• Vi har förstått att behovet av individuell coachning är stort just nu. Därför arbetar vi med att ta fram en lista på rekommenderade konsulter vars hjälp ni kostnadsfritt kan åberopa ett visst antal timmar från.
• Regionens Företagsjour är tillgänglig kostnadsfritt till och med den 30/6.
Du kan alltid ta kontakt med jouren, även innan du hamnat i en krissituation. Flera hotell berättar att de är mycket nöjda med Regionens Företagsjour i deras stöttning och hjälp att ställa om sin verksamhet. Läs mer på: www.rjl.se/Foretagsjouren

Konferens, event och möten:
• Smålands Turism planerar en kampanj på LinkedIn för att synliggöra Smålands konferensanläggningar och att vi i Småland har tänkt till. Hjälp oss gärna att sprida kampanjfilmerna!
• Tillsammans med Destination Jönköping erbjuder vi kunskap från företagen Kairos Future, Placebrander och gr8 meetings. Håll utkik efter mer information i våra konton i sociala medier. Instagram och Facebook.
• Destination Jönköping samarbetar med 4 andra svenska kommuner kring hybridmöten. Läs mer här: www.destinationjonkoping.se/hybrida-moeten

Mat och måltidsupplevelser:
• Nätverket Autentiska måltidsupplevelser fortsätter och är en enorm kunskapskälla och inspiration för produktutveckling. Välkommen att kontakta projektledare Anna Hegethorn för coachningshjälp.
• Ta gärna del av kunskapen som finns på Visit Swedens kunskapsbank. Läs mer på: www.corporate.visitsweden.com/kunskap/maltid
• Vi deltar i Visit Swedens planerade kampanjer för 2021. Dels med fokus på drycker i en fortsättning av kampanjen "Sweden - The Edible Country", och dels i en ny kampanj tillsammans med den svenska influencern Plantbased by Thess.

Unika boenden:
• Inplanerad träff den 18/5 som både vänder sig till nätverket "Unika boenden" och till dig som är intresserade.
Mer information kommer.

Cykelturism:
• Drömmen om ”Norra Europas främsta cykeldestination” lever kvar trots pandemin. Just nu ligger mycket fokus på Hestra-området med Gnosjö/Gislaved.

Marknadsföring:
• Vi fortsätter arbetet med att marknadsföra Småland i Tyskland, Danmark och Nederländerna.
• Vi hoppas på att kunna fortsätta marknadsföra vårt län tillsammans med Småland på den svenska marknaden även inför sommaren 2021. Vi inväntar besked om finansiellt bidrag från Region Jönköpings län.

Destinationsutveckling:
• Vi har pågående samtal om utveckling och strategier tillsammans med sex kommuner i Jönköpings län.

Par håller hand
Tillsammans stöttar vi besöksnäringen. © Day fotografi
  • relaterat

Wallby Säteri vinnare av Årets Turismpris 2020

Magnus Nyman, ägare av Wallby säteri.
Under den digitala Jönköpingsgalan den 26:e februari delade Smålands Turism ut Årets Turismpris 2020 i Jönköpings län. Vinnare blev Wallby Säteri, Vetlanda. Med en unik produkt som växlar efter årstiderna erbjuder säteriet en upplevelse där småländska smaker och natur står i fokus.

En digital resa in i framtiden

I rask takt sker en digital utveckling i samhället – liksom inom besöksnäringen. För att stärka vår regions digitala arbete – nu och i framtiden – har vi på Smålands Turism inlett ett samarbete med Digital Tourism Think Tank (DTTT).

Anneli Ubeda är vår nya projektkoordinator

Anneli kommer att jobba som projektkoordinator inom projektet ” Ett innovativt, diversifierat och hållbart besöksnäringsliv i Norra Småland”.

Småland syns på en av Tysklands största digitala reseplattformar

Nytt samarbete för att locka de tyska turisterna att besöka Småland.

Christina Moths är tillbaka på Smålands Turism

Christina kommer främst att arbeta med researrangörer (Travel Trade) på flera marknader, samt med speciellt riktad marknadsbearbetning på de tysktalande och holländska marknaderna.

Småland inspirerar tyska tv-tittare

tv inspelning älgpark
Häromveckan gjorde det välkända tyska tv-programmet Ostseereport, med programledaren Alexandra Bauer, flera nedslag på småländska besöksmål. Nu är vi spända på att se effekten av smålandsbilderna när programmets dryga miljon tittare börjar planera sin semester 2021.