Kampanj för att stötta mötesbranschen i Jönköpings län

  • publicerad

Med glimten i ögat vill vi påminna om att Småland har tänkt till för att besökare ska kunna åka på konferens, bo på hotell och koppla av en stund när världen krisar mindre. Filmer i sociala medier kommer leda till en kampanjsajt där länets mötesanläggningar presenteras.

Efter förra sommarens succé med kampanjen “Emigrera till Småland i sommar” handlar vårens kampanj om att företag inom hotell och konferens har tänkt till och delat med sig av idéer som gör det enklare, säkrare och kanske till och med roligare att umgås, mötas och utvecklas under rådande omständigheter.
– Med kampanjen vill vi även påminna om att det går att mötas i naturen även för företag, säger
Helene Berg, VD Smålands Turism.

Stort uppdämt behov
Sju korta filmer kommer att spridas i sociala medier med varumärket Visit Småland som avsändare.
Filmerna visar att Småland på olika sätt har tänkt till i väntan på att pandemin är över.
– Tanken med filmerna är att på ett roligt sätt visa alla knasiga idéer som sedan har lett till något bra, hur man kan utnyttja naturen för att på ett roligare och säkrare sätt träffas, berättar Helene Berg.
På webbplatsen guide.visitsmaland.se samlas all information från företag inom hotell och konferens med vad besökarna kan upptäcka i Småland under 2021.
– Det finns ett stort uppdämt behov av att träffas, och att planera och drömma om den träffen kan ge mycket energi oavsett om det är kollegor, vänner eller familjen, säger Helene Berg.

Se den första av sju filmer här. Under de kommande veckorna släpps resten.

flotte på Vättern
I en av kampanjfilmerna pågår en konferens ute på en flotte i Vättern.

vill du veta mer?

  • relaterat

Småland matchar tyskarnas resedröm även efter pandemin

Branschens trender är entydiga: tyskarna längtar efter att få resa men förväntar sig större flexibilitet, trygghet och säkerhet än tidigare. Det framgick på ITB, världens största fack- och konsumentmässa för turism, som i år var helt digital.

Natur och Ekoturismföretagare erbjuds utvecklingscheck på upp till 150 000 kronor. Vi kan hjälpa till med din ansökan!

Kvinna i kajak
Tillväxtverket erbjuder utvecklingscheckar till natur- och ekoturismföretag. Syftet är att företagen ska stärka sin förmåga att utveckla och ställa om sin verksamhet.

Småland ökade sitt PR-värde trots reserestriktioner!

kaffekanna häller upp kokkaffe i Småland
Pandemin tvingade oss att ställa in planerade pressresor under 2020. Men tack vare vårt konstanta arbete med journalister och influencers före utbrottet av covid-19, har fantastiska artiklar och utrymme i tysk tv gett ett stort genomslag!

De småskaliga bryggerierna blomstrar

Humle
Ska man prata lokala och småskaliga finns det all anledning att prata öl. Det är en uråldrig dryck som gått från att vara superlokal till att domineras av ölindustrins jättar, för att på senare tid åter kännetecknas av mångfald och ett ökande antal mindre, lokala producenter.

Ny kampanj ska lyfta Smålands nationaldag

Tjej äter marsipantårta i Småland.
För att skapa uppmärksamhet nationellt kör Smålands Turism tillsammans med Region Kalmar län i Kalmar och Destination Småland i Kronoberg en kampanj på Fössta tossdan i mass – smålänningarnas egen nationaldag! Genom sponsring i sociala medier vill vi sprida glädje med tååtor och småländska uttryck.

Pris av råvaror från Småland

Årets Turismpris -  en lokalt designad skulptur, tillverkad med råvaror från Smålands rika natur.
Årets Turismpris som delas ut av Smålands Turism är en lokalt designad skulptur, tillverkad med råvaror från Smålands rika natur.