Kampanj för att stötta mötesbranschen i Jönköpings län

  • publicerad

Med glimten i ögat vill vi påminna om att Småland har tänkt till för att besökare ska kunna åka på konferens, bo på hotell och koppla av en stund när världen krisar mindre. Filmer i sociala medier kommer leda till en kampanjsajt där länets mötesanläggningar presenteras.

Efter förra sommarens succé med kampanjen “Emigrera till Småland i sommar” handlar vårens kampanj om att företag inom hotell och konferens har tänkt till och delat med sig av idéer som gör det enklare, säkrare och kanske till och med roligare att umgås, mötas och utvecklas under rådande omständigheter.
– Med kampanjen vill vi även påminna om att det går att mötas i naturen även för företag, säger
Helene Berg, VD Smålands Turism.

Stort uppdämt behov
Sju korta filmer kommer att spridas i sociala medier med varumärket Visit Småland som avsändare.
Filmerna visar att Småland på olika sätt har tänkt till i väntan på att pandemin är över.
– Tanken med filmerna är att på ett roligt sätt visa alla knasiga idéer som sedan har lett till något bra, hur man kan utnyttja naturen för att på ett roligare och säkrare sätt träffas, berättar Helene Berg.
På webbplatsen guide.visitsmaland.se samlas all information från företag inom hotell och konferens med vad besökarna kan upptäcka i Småland under 2021.
– Det finns ett stort uppdämt behov av att träffas, och att planera och drömma om den träffen kan ge mycket energi oavsett om det är kollegor, vänner eller familjen, säger Helene Berg.

Se den första av sju filmer här. Under de kommande veckorna släpps resten.

flotte på Vättern
I en av kampanjfilmerna pågår en konferens ute på en flotte i Vättern.

vill du veta mer?

  • relaterat

Skicka in din nominering till Årets Turismpris

Trakt forest hotel tar emot pris på scen 2023
Varje år delar vi på Smålands Turism ut Årets Turismpris till företag, organisationer eller föreningar som har gjort avtryck och bidragit till att utveckla besöksnäringen i Jönköpings län. Var med och nominera ett företag inom besöksnäringen som du tycker förtjänar årets pris!

Småland syns i Europeisk media

Ett journalistbesök på Grafitgrå i Kaxholmen. Journalisten fotar ägaren med en växt framför butiken, snö runtomkring dem.
Förra året välkomnade vi drygt 40 journalister och influencers, där majoriteten kom från Tyskland. De nederländska pressutskicken samt en pressresa med fokus familj var några av höjdpunkterna.

200 deltagare på Smålandsdagen 2023!

Erik Modig som står på scenen och föreläser om hur du når ut till nya och befinliga kunder. Publik runtomkring, slides bakom honom, bollformade lampor som hänger över publiken.
Föreläsningar om trender, marknadsföring och AI, mingel med företag inom besöksnäringen och show med Prussiluskan och poliserna Kling och Klang. En fantastisk dag för besöksnäringen i Småland helt enkelt!

Småland hjälper dig att synas online!

två kvinnor pekar på en karta på en mobiltelefon
Nu har vi möjlighet att erbjuda ditt företag hjälp att synas online – helt kostnadsfritt! Träffa våra digitala coacher som tar fram en plan efter just ditt företags utmaningar.

Jönköpings län lockar allt fler utländska besökare

Tysk turist som sitter i en vagn tillsammans med andra turister och fotar älgar på Skullaryds Älgpark.
Trots regn och rusk kom turisterna till Jönköpings län. Nästan hälften av sommarens totala gästnätter spenderades under juli, men under augusti sjönk det rejält. Det största tappet under sommaren var de svenska turisterna, framför allt de som övernattar på camping.

En spirande sommar för Rosenlunds rosarium och herrgård

Rosenlunds herrgård, baksidan
Tillsammans med Destination Jönköping är vi med och utvecklar platsen Rosenlunds rosarium och herrgård. Denna sommar var den första där det erbjöds fasta guidade vandringar samt en mängd nya aktiviteter och evenemang.