Lyckad omgång av Kurbits Export

  • publicerad

Under våren har engagerade företagare gått affärsutvecklingsprogrammet Kurbits Produktutveckling Export, ett speciellt utvecklat program för företag inom besöksnäringen.

Processledare Christina Thorstensson har tillsammans med olika workshopledare guidat deltagarna genom de olika momenten, som exempelvis marknadsföring via sociala medier, utveckling av produktutbud mot internationella besökare och prissättning.

De företag som genomgick programmet denna omgång var Hotell Mullsjö, Hooks Herrgård, Grenna hotell, Centralhotellet i Vetlanda, Eksjö stadshotell och Filmbyn Småland.

Deltagarna var väldigt nöjda med programmet och har lärt känna kollegor i branschen på ett djupare plan. Samtidigt har de fått en unik inblick i och förståelse för varandras verksamheter. Resultatet blev nya kontakter som är värdefulla för att föra sin egen verksamhet framåt.

Citat från några av deltagarna

”Det här var det bästa som kunde hända såhär i starten”
Nina Tjäder, ny platschef för Hotell Mullsjö

”Det ar absolut varit värt tiden”
Bobo Norrlin, VD Centralhotellet i Vetlanda

Två av deltagarna i gruppen deltog på Swedish Workshop i Umeå i maj. De drar paralleller till erfarenheterna de fått via Kurbits och säger följande:

”Vi hade inte gjort detta bra om vi inte gått Kurbits”
Johan Lindfors, Eksjö stadshotell

”Vi hade inte haft modet att åka annars. Vi har haft jättestor nytta av det vi lärt oss i utbildningen. Det har gett ett grundfundament att stå på”
Robert Glader, Driftsansvarig, Filmbyn Småland

Övergripande fokus för Kurbits Export är att företagen ska få verktyg för att kunna utveckla nya upplevelser för sina internationella besökare och därmed nå nya marknader och öka sin omsättning. Detta eftersom man på ett nationellt plan ser en ständigt ökad efterfrågan på väl sammansatta och kvalitetssäkrade upplevelser från internationella besökare som vill semestra i Sverige.

Vill du utvecklas med Kurbits?

Tack vare projektstöd från Tillväxtverket och ett antal kommuner i länet inom det pågående projektet Hållbar Produktutveckling, har Smålands Turism nu möjlighet att kraftigt subventionera deltagaravgiften. Är du och ditt företag intresserad av att delta i ett av de kommande Kurbitsprogrammen? Hör då av dig till info@smalandsturism.se. I höst planerar vi för både Kurbits Export med tema måltidsupplevelser, och den mer grundläggande Kurbits Affärsutveckling.

Vad är Kurbits?

  • Kurbits är ett nationellt affärsutvecklingsprogram skräddarsytt för besöksnäringen. Programprocessen pågår under 6 månader med 1 träff per månad och leds av en specialutbildad processledare. Under träffarna, som sker i form av workshops, varvas ny kunskap, inspiration, case, diskussioner och verktyg. Mellan träffarna får deltagarna coachning på plats i sitt egna företag. (Källa kurbits.org)

länkar

  • relaterat

High Chaparral drog snabbt mot pandemin

Med hjälp av noga förberedelser och kreativ personal har High Chaparral lyckats hålla parken öppen sommaren 2020. Sheriff, och tillika VD, Mathias Bergendahl berättar om arbetet som krävts. De har inte vunnit kriget mot Covid-19, men de gick segrande ur vårens och sommarens många tuffa dueller.

Inspireras av goda exempel i coronatider

På den här sidan vill vi lyfta kommunikationsexempel som besöksnäringsföretag har gjort för att hantera den tuffa situationen kring Corona. Och även bra initiativ för att stötta.

Stor uppslutning på inspirationsdagen ”Småland - en cykelvänlig destination"

Den 9:e mars arrangerade vi på Smålands Turism en inspirationsdag kring cykling. Med över 80 deltagare var det fullt hus på Bauergården i Bunn, vilket är ett tydligt tecken på det stora intresse som finns kring cykelturism i Jönköpings län.

Nya trender på den globala online-marknaden

Röststyrning och progressiva webbappar, det är något man bör ha koll på menade Oliver Geldner Revenue Management och Distribution Expert på Taktikon, när han på Smålandsdagen talade om vilka globala trender som påverkar resebranschen.

Så lyckas du i sociala medier

Sociala medier har funnits en tid nu och de flesta har en Facebooksida och några kanske även jobbar med Instagram. Men hur kan sociala medier skapa affärsnytta? Om det pratade Chrille Peterson, digital strateg och affärsutvecklare, på Smålandsdagen.

Närvaro viktigast under kundens digitala resa

Att vara digitalt närvarande och bokningsbar är grunden för att lyckas, det var ett tydligt budskap när Charlotta Barnden Uddén, Head of Partner Insight på Visit Sweden föreläste på Smålandsdagen.