Småland syns på en av Tysklands största digitala reseplattformar

  • publicerad

Nytt samarbete för att locka de tyska turisterna att besöka Småland.

Som en del av vårt arbete mot den tyska marknaden har vi inlett ett nytt samarbete med den tyska reseplattformen Marco Polo. Marco Polos webbsida har cirka 16 miljoner unika besökare per månad och är därför en mycket viktig kanal för Småland.

Resetips anpassade för tyskar
I detta nya mediesamarbete har Smålands Turism tillsammans med Visit Sweden och våra kollegor i Kronoberg och Kalmar län valt att visa upp en mängd småländska resetips. Genom att visa besöksmål som vi sedan tidigare vet är intressant för den tyska målgruppen vill vi inspirera våra tyska vänner att planera nästa resa till Småland. De teman vi valt att lyfta är bland annat härliga utomhusupplevelser, konst, design, kultur och vårt familjevänliga landskap.

För att besökarna lätt ska hitta till våra smålandssidor syns Sverige även på Marco Polos startsida, vilket gör det extra lätt att klicka sig vidare.
Nu finns tid att drömma och planera för en Smålandsresa när tillfälle ges.

Här kan du se kampanjen

Älgar är alltid intressant för tyska turister. © Patrik Svedberg

vill du veta mer?

  • relaterat

Wallby Säteri vinnare av Årets Turismpris 2020

Magnus Nyman, ägare av Wallby säteri.
Under den digitala Jönköpingsgalan den 26:e februari delade Smålands Turism ut Årets Turismpris 2020 i Jönköpings län. Vinnare blev Wallby Säteri, Vetlanda. Med en unik produkt som växlar efter årstiderna erbjuder säteriet en upplevelse där småländska smaker och natur står i fokus.

En digital resa in i framtiden

I rask takt sker en digital utveckling i samhället – liksom inom besöksnäringen. För att stärka vår regions digitala arbete – nu och i framtiden – har vi på Smålands Turism inlett ett samarbete med Digital Tourism Think Tank (DTTT).

Planerade insatser för att stötta besöksnäringen under 2021

Par håller hand
Pandemin har tvingat oss alla att ställa om och hålla ut. För att stötta företagarna inom Jönköpings län planerar Smålands Turism ett antal aktiviteter.

Anneli Ubeda är vår nya projektkoordinator

Anneli kommer att jobba som projektkoordinator inom projektet ” Ett innovativt, diversifierat och hållbart besöksnäringsliv i Norra Småland”.

Christina Moths är tillbaka på Smålands Turism

Christina kommer främst att arbeta med researrangörer (Travel Trade) på flera marknader, samt med speciellt riktad marknadsbearbetning på de tysktalande och holländska marknaderna.

Småland inspirerar tyska tv-tittare

tv inspelning älgpark
Häromveckan gjorde det välkända tyska tv-programmet Ostseereport, med programledaren Alexandra Bauer, flera nedslag på småländska besöksmål. Nu är vi spända på att se effekten av smålandsbilderna när programmets dryga miljon tittare börjar planera sin semester 2021.