Småland syns på en av Tysklands största digitala reseplattformar

  • publicerad

Nytt samarbete för att locka de tyska turisterna att besöka Småland.

Som en del av vårt arbete mot den tyska marknaden har vi inlett ett nytt samarbete med den tyska reseplattformen Marco Polo. Marco Polos webbsida har cirka 16 miljoner unika besökare per månad och är därför en mycket viktig kanal för Småland.

Resetips anpassade för tyskar
I detta nya mediesamarbete har Smålands Turism tillsammans med Visit Sweden och våra kollegor i Kronoberg och Kalmar län valt att visa upp en mängd småländska resetips. Genom att visa besöksmål som vi sedan tidigare vet är intressant för den tyska målgruppen vill vi inspirera våra tyska vänner att planera nästa resa till Småland. De teman vi valt att lyfta är bland annat härliga utomhusupplevelser, konst, design, kultur och vårt familjevänliga landskap.

För att besökarna lätt ska hitta till våra smålandssidor syns Sverige även på Marco Polos startsida, vilket gör det extra lätt att klicka sig vidare.
Nu finns tid att drömma och planera för en Smålandsresa när tillfälle ges.

Här kan du se kampanjen

Älgar är alltid intressant för tyska turister. © Patrik Svedberg

vill du veta mer?

  • relaterat

Skicka in din nominering till Årets Turismpris

Trakt forest hotel tar emot pris på scen 2023
Varje år delar vi på Smålands Turism ut Årets Turismpris till företag, organisationer eller föreningar som har gjort avtryck och bidragit till att utveckla besöksnäringen i Jönköpings län. Var med och nominera ett företag inom besöksnäringen som du tycker förtjänar årets pris!

Småland syns i Europeisk media

Ett journalistbesök på Grafitgrå i Kaxholmen. Journalisten fotar ägaren med en växt framför butiken, snö runtomkring dem.
Förra året välkomnade vi drygt 40 journalister och influencers, där majoriteten kom från Tyskland. De nederländska pressutskicken samt en pressresa med fokus familj var några av höjdpunkterna.

200 deltagare på Smålandsdagen 2023!

Erik Modig som står på scenen och föreläser om hur du når ut till nya och befinliga kunder. Publik runtomkring, slides bakom honom, bollformade lampor som hänger över publiken.
Föreläsningar om trender, marknadsföring och AI, mingel med företag inom besöksnäringen och show med Prussiluskan och poliserna Kling och Klang. En fantastisk dag för besöksnäringen i Småland helt enkelt!

Småland hjälper dig att synas online!

två kvinnor pekar på en karta på en mobiltelefon
Nu har vi möjlighet att erbjuda ditt företag hjälp att synas online – helt kostnadsfritt! Träffa våra digitala coacher som tar fram en plan efter just ditt företags utmaningar.

Jönköpings län lockar allt fler utländska besökare

Tysk turist som sitter i en vagn tillsammans med andra turister och fotar älgar på Skullaryds Älgpark.
Trots regn och rusk kom turisterna till Jönköpings län. Nästan hälften av sommarens totala gästnätter spenderades under juli, men under augusti sjönk det rejält. Det största tappet under sommaren var de svenska turisterna, framför allt de som övernattar på camping.

En spirande sommar för Rosenlunds rosarium och herrgård

Rosenlunds herrgård, baksidan
Tillsammans med Destination Jönköping är vi med och utvecklar platsen Rosenlunds rosarium och herrgård. Denna sommar var den första där det erbjöds fasta guidade vandringar samt en mängd nya aktiviteter och evenemang.