Nya upplevelseprodukter färdiga lagom till sommarsäsongen

  • publicerad

På rekordkort tid har åtta företagare jobbat sig igenom de 6 stegen i processen med Kurbits för att utveckla nya upplevelseprodukter för internationella och svenska gäster.

Den sista av vårens grupper att gå Kurbits Produktutveckling Export med tema upplevelser höll ett högt tempo med täta möten för att få klart sina nya upplevelser lagom till årets sommarsäsong. Deltagarna har arbetat fram nya, intressanta upplevelseerbjudanden som direkt kan introduceras på olika marknader via B2C och B2B, alltså både direkt till konsument och till återförsäljarledet.

-Kursen ger en bra grund för vidare utveckling av företaget, redskap för att skapa ett helhetstänk och kunskap om utveckling av nya produkter, berättar Louise Levinsson, Flättinge Gårdscafé.

Exempel på upplevelser:

  • Säsongsvarierad naturvandring för hela familjen
  • Spaning och spårning i skogen med fika och matlagning över öppen eld
  • Cykling på grusvägar i böljande kulturlandskap med övernattningar
  • Småländsk avsmakningsmeny med matchande egenproducerad öl
  • Gårdsbesök med matlagning och avnjutning av kroppkakor
  • Prova-på-bakning på gård med gammal bakugn

Deltagare Produktutveckling Export med tema upplevelser
Helena från Bredaryds Wärdshus, Louise från Flättinge gårdscafé, Johan från Nordic Bushcraft, Richard från Skullaryds älgpark, Niclas från Vänhems café och vandrarhem, Kia från Enets Marmeladeri och café, Christoffer från Wisingsö hotell och Maria från Carléns fisk.

-Kursen var bra, framförallt att träffa andra turistföretagare men även de många och intressanta föreläsarna gav mycket tankar och idéer, säger Richard Öster, Skullaryd älgpark.

Coachning och stöttning
Gruppens processledare var Christina Thorstenson. Även Sven Erik Larsson har coachat gruppen för att vässa till konkurrenskraftiga måltidsupplevelser. Vid olika tillfällen har även fyra av landets ledande experter inom upplevelseproduktion föreläst och stöttat gruppen genom de sex steg i Kurbitsmodellen.
Johan Delfalk, Christina Moths och Anna Hegethorn från Smålands Turism coachade under produktpitchningarna på gruppens näst sista möte och hela Smålands Turism ser nu fram emot att jobba vidare med dessa starka och intressanta erbjudanden från vår region.

plocka blåbär i Småland

vill du veta mer?

  • relaterat

Kampanj - Emigrera till Småland i sommar!

Vår nylanserade kampanjsajt guidar besökarna till en drömsemester i de förlovade ”små landen”. På sajten finns guider med småländska pärlor från både smålänningar och gäster, boenden att boka och företag att besöka – drygt 300 st faktiskt.

Nu är nya cykelkartan här!

Cykelkartan för norra Småland presenterar ett 20-tal cykelrundor samt MTB-anläggningar. Här finns även tips på lokala cykeluthyrare, guideföretag, samt cykelvänliga boende och matställen längs med vägen.

Kostnadsfri synlighet för besöksnäringen på Visit Smålands nya kampanjsajt!

I mitten av juni kommer Smålands Turism och Destination Småland att dra igång en stor turistkampanj. Navet är en kampanjsajt där vi kommer lista ett stort antal företag, upplevelser och aktiviteter. Ditt företag kan synas på sajten. Allt du behöver göra är att fylla i ett formulär.

Anpassa verksamheten för att minska smittspridning

När reserestriktionerna släpper är det viktigt att vi anpassat våra verksamheter så att gästerna kan känna sig trygga med att besöka oss. Här hittar du råd på åtgärder för att minska smittspridning.

Smålands Turism utbildar personal och under tiden betalar Region Jönköpings län lönerna

Smålands Turism har tagit fram en webbaserad utbildning för besöksnäringsföretag. Under utbildningen betalar Region Jönköpings län 70% av de faktiska personalkostnaderna för varje deltagare. Utbildningen innehåller även en separat del med Innovation Runway som sker i samarbete med Science Park.

Smålands Turism satsar nya medel på den svenska marknaden i sommar

För att stötta besöksnäringen har Region Jönköpings län beslutat att ge Smålands Turism två miljoner kronor för att marknadsföra länet mot svenskar.